Priručnik za superjunake - A. Vahlund, E. Vahlund - Knjižara Ljevak

.

.

Priručnik za superjunake

Priručnik za superjunake

Prvi dio: Prva misija

Cijena: 89,00 HRK
Količina
Broj nagradnih bodova koje ćete ostvariti kupnjom jednog proizvoda: 0.

U prvoj knjizi, "Prva misija", Lisa živi kod bake i nedavno je krenula u novu školu. U staroj školi imala je prijatelje, ali otkad se preselila, sve je krenulo nizbrdo. Nije stekla nove prijatelje, štoviše, zbog velikih ušiju maltretira je grupica dječaka pa se svakodnevni povratak iz škole pretvorio u bježanje i skrivanje u kutu gradske knjižnice. Upravo tamo jednoga dana Lisa uočava neobičnu nekatalogiziranu knjigu koja isijava magičnom svjetlošću. To je Priručnik za superjunake i Lisa je ta koja ga je upravo pronašla, ili je možda knjiga pronašla nju? U knjizi Lisa pronalazi detaljan opis 101 moći superjunaka, s vježbama poput letenja, borbe i razgovaranja sa životinjama. Ispočetka se čini da je sve to teško savladati, ali ubrzo, uz uporno vježbanje, Lisa uspijeva i tako postaje prava superjunakinja! Iako svojoj baki ni riječi nije rekla, baka joj nekim čudom poklanja neobičan kostim koji nevjerojatno pristaje ulozi superjunakinje. U kostimu i s novom maskom Lisa je sada superjunakinja Crvena maska koja u sebi ima dovoljno samopouzdanja da su suprostavi bandi opakih kriminalaca koji pokušavaju ukrasti vrijednu zbirku antiknih kovanica s likom razroke kraljice Danske. Je li Lisa spremna za svoju prvu misiju? Hoće li joj se život u novom gradu i novoj školi napokon normalizirati? Prepuštamo vam da to saznate...

"Priručnik za superjunake" je serijal za djecu od 6 do 11 godina čiji je glavni lik djevojčica superjunakinja. Osim što je uzbudljiv i zabavan, nosi snažnu poruku jačanja samopouzdanja. Lako čitljiv tekst na kompletno ilustriranim stranicama u stilu stripa, odnosno grafičkog romana, potiče djecu da u hipu pročitaju svih 96 stranica.

Zaludio je klince diljem svijeta, a u nekoliko je zemalja proglašen najboljom dječjom knjigom godine, upravo zato što prenosi snažnu poruku i pomaže u jačanju samopozdanja. I naravno zato što je glavni lik snažna djevojčica! U rodnoj Švedskoj Lisu zovu Pipi Duga Čarapa modernog doba.

Podaci

Nakladnik
Planet Zoe
Uvez
Meki uvez
Jezik
hrvatski
Broj stranica
96
Godina izdanja
2020
Dimenzije
15 x 21,5
Prevoditelj
Zrinka Stanić
ISBN
9789533570440