.

.

Sve smo pokušali!

Cijena: 99,00 HRK
Količina

Protivljenje, plač i ispadi bijesa: kako bez muke i sukoba proživjeti razdoblje od djetetove 1. do 5. godine?

“Sve smo pokušali, ali uzalud!” Bespomoćni, roditelji ne znaju što bi s dječjim ispadima. Kako izbjeći bitku oko odijevanja i pospremanja, prepirke prije odlaska u vrtić ili u krevet? Ekscesna ili nepodnošljiva ponašanja djece skloni smo tumačiti kao suprotstavljanje, svojeglavost, drskost. Neke od nas razdire osjećaj krivnje i objašnjenje tražimo u djetetovoj traumi. Što ako postoje i neki drugi uzroci?

Posljednja otkrića neurofiziologije i eksperimentalne psihologije bacaju posve novo svjetlo na takva iscrpljujuća ponašanja. Popraćena ilustracijama, ova nas knjiga upoznaje sa znanstvenim objašnjenjima koja nam pomažu shvatiti djetetovo ponašanje te s novim smjernicama za djelovanje u skladu s djetetovom dobi.

Jeste li spremni propitati neke svoje navike, uvjerenja i istine? Isabelle Filliozat je psihologinja, edukatorica na području psihoterapije, ravnateljica Škole za socijalnu i emocionalnu inteligenciju. Autorica je brojnih knjiga, uključujući U srcu djetetovih osjećaja i Nema savršena roditelja. Anouk Dubois, ilustratorica ove knjige, terapeutkinja za psihomotorne poremećaje, psihološka savjetnica za djecu predškolske dobi, certificirana instruktorica “Svjesnog roditeljstva” te trenerica učinkovite komunikacije prema Gordonovoj metodi.

Podaci

Nakladnik
Egmont
Uvez
Meki uvez
Jezik
hrvatski
Broj stranica
175
Godina izdanja
2020
Dimenzije
16,2 x 20
Prevoditelj
Mirjana Brabec
ISBN
9789531319447