Veliki englesko-hrvatski rječnik - Knjižara Ljevak

.

.

Veliki englesko-hrvatski rječnik

Veliki englesko-hrvatski rječnik

Cijena: 52,95 EUR
Količina
Broj nagradnih bodova koje ćete ostvariti kupnjom jednog proizvoda: 5.

Veliki englesko-hrvatski rječnik na 1200 stranica nastao je u najboljoj tradiciji englesko-hrvatskih općih i specijaliziranih rječnika koje Školska knjiga objavljuje više od šezdeset godina.

Svaki korisnik tiskanog izdanja, koje obuhvaća 66 500 temeljnih natuknica, uz knjigu dobiva i kod s pomoću kojega može preuzeti digitalno izdanje Rječnika. Englesko-hrvatski rječnik temeljni je priručnik za razumijevanje odnosa leksika engleskoga i hrvatskoga jezika za sve one koji se žele ozbiljno baviti poslom u kojem se dva jezika i kulture susreću, povezuju, razlikuju i interpretiraju. Svaki malo ozbiljniji zadatak koji podrazumijeva dobro razumijevanje odnosa engleskoga i hrvatskoga leksika navest će korisnika da potraži pouzdan i stručan izvor, a to je svakako Veliki englesko-hrvatski rječnik na 1200 stranica.

Abecedarij uz leksik općeg jezika pokriva različita znanstvena, stručna, sportska i druga područja u potrebnoj mjeri u sklopu općeg rječnika. Osobita je pozornost posvećena modernoj terminologiji i leksiku iz suvremenoga života zbog snažna utjecaja engleskoga jezika. Prijevodna, hrvatska strana rječnika iznimno je bogata. Značenja su pregledno grupirana, područja obilježena leksikografskim odrednicama, a obilje sinonima pokazuje veliko bogatstvo i raznolikost hrvatskoga jezika.

- 3300 engleskih frazema/natuknica kojima su pridruženi hrvatski frazemski ekvivalenti iz istog registra

- uz engleski frazem/natuknicu je definicija (semantički opis) na hrvatskome jeziku

- razumijevanje engleskog frazema/natuknice te konteksta u kojem se pojavljuju osigurava blok primjera iz engleskoga izvornnika

- na kraju rječničkog članka, odrednicom usporedivo povezuju se sinonimi frazemi/natuknice

+ digitalno izdanje

Podaci

Nakladnik
Školska knjiga
Uvez
Tvrdi uvez s ovitkom
Jezik
hrvatski
Broj stranica
1196
Godina izdanja
2017
Dimenzije
17 x 24
ISBN
9789530402089