Neobična večer uz klasiku i jazz | Reno Brandoni | Knjižara Ljevak

.

.

-10%
Neobična večer uz klasiku i jazz | Knjižara Ljevak

Neobična večer uz klasiku i jazz

ŠTO SE DOGODI KADA SE JEDNE VEČERI SRETNU DVA VELIKANA KLAVIRA I DVA NAIZGLED NEPOMIRLJIVA SVIJETA, KLASIČNE GLAZBE I JAZZA?

Fantastičan dijalog između Fryderyka Chopina (1810.- 1849.) i Michela Petruccianija (1962. – 1999.), obojice pokopanih na groblju Père-Lachaise u Parizu, otkrit će mladim čitateljima i slušateljima sličnosti i razlike ova dva glazbena žanra i pokazati da: „Glazba ne poznaje granice ni ograničenja, slobodna je, stanuje u srcu svakoga ljudskog bića. Glazba je zajedništvo, jedini jezik na kojem smo svi isti.” 

Cijena: 18,50 EUR
Cijena s popustom: 16,65 EUR

Najniža cijena u zadnjih 30 dana: 18,50 EUR

Količina
Broj nagradnih bodova koje ćete ostvariti kupnjom jednog proizvoda: 1.

Na najpoznatijem pariškom groblju Père-Lachaise nedaleko od francuskog pijanista Michela Petruccianija pokopan je poljski skladatelj Fryderyk Chopin. Neobična podudarnost nadahnula je novu knjigu Rena Brandonija, koju je ilustrirala Chiara di Vivona, u kojoj spaja likove dvojice velikana klavira, koji pripadaju tradicionalno suprotstavljenim glazbenim svjetovima, ali ujedinjeni su u ljubavi prema glazbi. U dirljivom i duhovitom imaginarnom dijalogu Chopina i Petruccianija doznajemo pojedinosti iz njihovih života, razlike i sličnosti između klasične glazbe i jazza, a njihov dijalog sadrži dragocjenu pouku: glazba ne poznaje granice, slobodna je i stanuje u srcu svakoga ljudskog bića.

Glazbene ulomke i priču u interpretaciji Nikše Marinovića možete poslušati skeniranjem kôda u slikovnici.

Podaci

Nakladnik
Naklada Ljevak
Uvez
Tvrdi uvez
Jezik
hrvatski
Broj stranica
40
Godina izdanja
2024.
Dimenzije
24,5 x 24,5
Prevoditelj
Snježana Husić
ISBN
9789533557724