Kršćanstvo i kriza kultura

.

.

Kršćanstvo i kriza kultura

Cijena: 50,00 HRK
Količina
Broj nagradnih bodova koje ćete ostvariti kupnjom jednog proizvoda: 0.

Joseph Ratzinger (Benedikt XVI.) u knjizi Kršćanstvo i kriza kultura progovara o sukobu civilizacija i kultura, od kojeg se u naše vrijeme strahuje, a koji se ne odnosi toliko na monoteističke religije, koliko na oprečnost u kojoj su čovjek vjere i čovjek koji unaprijed isključuje postojanje Boga. Stoga se on ne obraća samo vjernicima, nego i onima koji ne vjeruju, pozivajući ih da se ponašaju kao da Bog postoji.

Jedan od razloga pisanja ove knjige je i činjenica da se u Europi i općenito na Zapadu razvila kultura koja je radikalna kontradikcija ne samo kršćanstvu, nego općenito religijskim tradicijama čovječanstva. Papa primjećuje kako je sadašnje zapadno društvo, kojim prevladava racionalna i znanstvena logika, hotimice zaboravilo vlastito kršćansko podrijetlo do te mjere da se kršćanski korijeni u Europskom ustavu niti ne spominju.

Kroz tri poglavlja progovara o krizi kultura, pravu na život u te o tome što znači vjerovati, a osvrće se i na opasnost od terorizma koji naziva “ratom bez granica i bez ratišta”.

Podaci

Nakladnik
Verbum
Biblioteka
Biblioteka Fides
Uvez
Tvrdi uvez
Jezik
hrvatski
Broj stranica
94
UDK
316:2
Godina izdanja
2008
Dimenzije
20,00 x 15,00
ISBN
978-953-235-120-0