.

.

Prekretnica

Prekretnica

Autor bestselera Koliba
Cijena: 39,90 HRK
Cijena s popustom: 8,84 HRK
Količina

Anthony Spencer je egoist, ponosan na svoj poslovni uspjeh koji je postigao potpuno sam, jašući na vrhu svoga vala. No, cijena za to bila je bolno visoka. Zbog moždanog krvarenja Tony je u komatoznom stanju; leži u bolničkoj sobi za intenzivnu njegu. „Budi“ se i nađe u nadnaravnom svijetu, „živom“ krajobrazu koji odražava dimenzije njegova života na Zemlji, od lijepoga i časnoga do pokvarenoga. Tu ulazi u živopisne interakcije s drugima, za koje pretpostavlja da su projekcije njegove podsvijesti; svejedno slijedi njihove upute, nadajući se da bi ga mogle dovesti do istinitog, iskrenog života i, možda, iskupljenja. Ta pustolovina uvlači Tonyja u duboke i zamršene odnose u kojima „gleda“ kroz oči i iskustva drugih; no „slijep“ je za uviđanje posljedica skrivanja svojih namjera i gubitka koji izranjaju i bore se protiv procesa izlječenja i povjerenja. Hoće li taj nenadani spoj događaja navesti Tonyja da razmisli o svom životu i shvati da je izgradio kulu od karata na zatrovanom tlu slomljenog srca? Hoće li imati hrabrosti da donese odluku od presudne važnosti, odluku koja može poništiti veliku nepravdu koju je pokrenuo prije pada u komu?

 

Paul Young, autor međunarodne uspješnice KOLIBA, priča priču o dubokoj preobrazbi muškarca uhvaćenog u mrežu patnje koju je stvorio sam, negdje između neba i zemlje.

Nije mi trebala još jedna knjiga, šalio se autor megahita Koliba ovoga ljeta u svom naslonjaču. Već imam sve što mi treba.

Ipak, Young je napisao novu knjigu,  Prekretnicu, koja je u prvoj nakladi od milijun primjeraka objavio američki izdavač FaithWords 13. studenog ove godine.

Uspjeh prve knjige omogućio je Youngu da dalje piše i drži predavanja, jer mu više nije bio potreban svakodnevni posao. Kad je pisao Prekretnicu povukao se i napisao 250 stranica u 11 dana.

Kreativnost je poput rijeke, a rijeka uvijek teče, rekao je.

Hoće li i ovaj roman potaći kontroverze kao i predhodni? 'Taj roman postavlja nova pitanja, ' priznaje Young. Oni koji su prigovarali prvoj knjizi 'samo čekaju da nađu zamjerke i drugoj.'

Kad ga pitaju o njegovim vlastitim vjerskim uvjerenjima, Young o sebi govori kao 'produhovljenom, ali ne i religioznom čovjeku'. Dodaje i kako njegov Bog ima smisla za humor. Pozivajući se na biblijsku priču o Balaamu i magarcu koji govori, Young zna s kojim bi se likom tu poistovjetio.

Mislim da nam se Bog više ne želi objavljivati preko proroka, kaže. Sad govori kroz magarce.

Podaci

Nakladnik
Naklada Ljevak
Biblioteka
Biblioteka Graham Greene
Uvez
Meki uvez
Jezik
hrvatski
Godina izdanja
2014
ISBN
978-953-303-733-2

Proizvod trenutno nema recenzija korisnika