Javna vjera

.

.

Javna vjera

Kršćani i opće dobro
Cijena: 119,00 HRK
Količina
Broj nagradnih bodova koje ćete ostvariti kupnjom jednog proizvoda: 0.

Važna je teza Miroslava Volfa da kršćani trebaju donijeti svoje vizije dobrog života u javnu sferu – u politiku. Kršćani trebaju sudjelovati u javnom, posebno političkom životu društva zajedno s ljudima različitih svjetonazora s kojima žive „u okrilju jedne države“. Svijest da religije mogu biti izvor zalaganja za opće dobro, pomirenja, solidarnosti, tolerancije i razvoja osobito je potrebna u postkomunističkim i postkonfliktnim multikonfesionalnim društvima kakvo je i hrvatsko. Stoga hrvatski prijevod ove vrijedne knjige dolazi u pravo vrijeme.

Ivo Josipović, predsjednik Republike Hrvatske

Knjiga Javna vjera Miroslava Volfa, u oskudnosti ovakvih razmišljanja u našem teološkom kontekstu, nasušno je potrebna. Potrebna je našim ignorantskim ili zapaljivim dijalozima o ulozi vjere u javnosti. Volf pokazuje da teologija – teologija koja inzistira da je vrijeme misliti na Boga te vjeru u Boga uključiti u svoje društvo – posjeduje jedan od ključeva budućnosti našega svijeta.

fra Ivan Šarčević, Franjevačka teologija Sarajevo


… u potrazi za izvornim mjestom vjere i vjernika u suvremenim društvima, Volf gotovo proročki upozorava na problem hrvatske političke zajednice i hrvatskog društva gdje je uočljiva tendencija da se ekstremizam političkog ateizma propalog komunističkog režima zamijeni jednako opasnim ekstremizmom svojevrsne teokracije u kojoj gola moć poništava istinsku vjeru i slobodu pojedinca da nesputano zagovara svoja uvjerenja. Volfovo misaono biserje uobličeno u knjizi "Javna vjera" zaslužuje preporuku hrvatskom čitatelju.

Neven Šantić, politolog

Podaci

Nakladnik
Ex libris
Uvez
Meki uvez
Jezik
hrvatski
Godina izdanja
2013
ISBN
9789536932573