Doba apsurdnosti,Michael Foley

.

.

-52%
Doba apsurdnosti

Doba apsurdnosti

Cijena: 146,00 HRK
Cijena s popustom: 70,00 HRK
Količina
Nema dovoljno proizvoda na zalihi
Broj nagradnih bodova koje ćete ostvariti kupnjom jednog proizvoda: 0.

Ljudske želje nikada nisu bile toliko velike i brojne... Dobra je vijest da najveći svjetski mislioci predlažu slične strategije za postizanje sreće. Loša je vijest da se pokazalo kako upravo njih moderan život najviše podcjenjuje. U svijetu koji nameće konzumaciju, površne međuodnose i trajnu mladost, često osjećamo nezadovoljstvo, tjeskobu i neprestano strahujemo da se svi drugi zabavljaju bolje od nas.   

Michael Foley raspravlja o ovome mučnom problemu u svojoj knjizi Doba apsurdnosti, u kojoj na zabavan i domišljat način istražuje kako potreba za ispunjenjem obmanjuje ljude 21. stoljeća u njihovu radu, ljubavi i starenju. Pritom se služi nizom izvora, od drevnih zapisa preko filozofskih i književnih djela do najnovijih istraživanja na polju psihologije i na ironičan način rasvjetljava apsurdnost suvremene kulture.
Zaključno, ne osuđujući ni odbacujući pritom naše doba, predlaže strategiju koja nas navodi da prigrlimo moderan život, a ne samo da ga prihvatimo – ali prethodno moramo shvatiti da je apsurdnost nova uzvišenost.
 

Podaci

Nakladnik
Naklada Ljevak
Biblioteka
Biblioteka Bookmarker
Uvez
Meki uvez
Jezik
hrvatski
Broj stranica
304
Godina izdanja
2011
Dimenzije
14,00 x 21,00
ISBN
979-953-303-343-3

"Natjerat će vas da se smijete možda više negoli ste se ikada smijali nekoj knjizi popularne filozofije... (Foley) nemilosrdno kritizira apsurdnost našega društva,a pritom je simpatično svjestan vlastite."
Guardian

"Zabavno putovanje kroz znanost,religiju,filozofiju i književnost u potrazi za načinima postizanja ispunjenja u suvremenoj kulturi koja kao da je postavljena tako da se tom traganju odupire."
New Scientist

"Foleyjeva zabavna i inteligentna knjiga mogla bi vam pomoći da prebolite sami sebe... Urnebesno smiješna... Apsurdno zanimljiva."
Observer

"Posve drukčije od uobičajenih šupljih pametovanja,Foley iznosi promišljenu mudrost."
Oliver James,autor bestselera Affluenza