Penjačice

.

.

Penjačice

Pregledan priručnik za odabir, sadnju, razmnožavanje i njegu penjačica i zidnih grmova
Cijena: 69,00 HRK
Količina
Broj nagradnih bodova koje ćete ostvariti kupnjom jednog proizvoda: 0.

Penjačice i zidni grmovi su doprinos prirode 'okomitom' vrtlarenju. To su vrlo uporabljive biljke; dok su neke vrlo snažne i izrastu u visoka stabla, druge su mnogo suzdržanije i prekrivaju potporne rešetke i zidove, a uzgajaju se i u loncima. Mnoge penjačice i zidni grmovi imaju lijepe cvjetove, dok druge imaju privlačno lišće. Listovi nekih od njih su prošarani, dok drugi postaju jarkih boja prije otpadanja ujesen. Postoje i grmovi s bobicama, a mnogi su izuzetno otporni i idealni za sadnju uz hladne i izložene zidove.

Ruže penjačice i puzavice također se ističu u ovoj šarolikoj knjizi; mnoge imaju jake i raznovrsne mirise, među ostalima, jabuke, maline, naranče, mošusa, klinčića i mirhe.

Ova poticajna, praktična knjiga prepuna informacija prikazuje širok raspon penjačica i zidnih grmova, a pruža i vrlo važne informacije o njihovu izboru, sadnji i njezi. Korak po korak, uz pomoć mnoštva ilustracija, ova će vam knjiga odogovoriti na sva pitanja o ovim vrlo uporabljivim biljkama i kako ih najbolje uzgojiti.

Donoseći pravu odluku o kupnji prave penjačice, najvažniji je dio uspješnog prekrivanja zida ili potporne rešetke. Ako se, nakon nekoliko godina, pokaže da je neka penjačica ili zidni grm presnažan - ili da čak nije dovoljno prekrio luk ili rešetku -to će biti veliko razočaranje. Stoga ova knjiga predstavlja dragocjenu pomoć za uspješno vrtlarenje 'u visinu', i vrlo poticajan dio biblioteke o uređenju vrta.

Podaci

Nakladnik
Leo-commerce
Biblioteka
Stručnjak za vrt
Uvez
Meki uvez
Jezik
hrvatski
Broj stranica
80
UDK
633/635
Godina izdanja
2008
ISBN
978-953-218-159-3