Uzduž rovova - Knjižara Ljevak

.

.

-10%
Uzduž rovova

Uzduž rovova

PRETPRODAJA - 10 %

Cijena: 179,00 HRK
Cijena s popustom: 161,10 HRK
Količina
Broj nagradnih bodova koje ćete ostvariti kupnjom jednog proizvoda: 0.

Navid Kermani otputio se na putovanje uzduž rovova koji se u Europi iznova iskapaju: od svog rodnog grada Kölna na istok do Baltika, odatle južno prema Kavkazu, sve do Isfahana i domovine svojih roditelja. S nepogrešivim osjećajem za ekspresivne detalje, Kermani u svome putopisnom dnevniku pripovijeda o zaboravljenim regijama u kojima se i danas piše povijest. Na svome je putu obišao ruševine propalih kultura i svjedočio tragovima starih i novih razaranja. I, najbitnije, susreo se s ljudima rastrganima iznutra jer se između ljubavi za domovinu i blagostanja moraju odlučiti za jednu stranu. U samo nekoliko poteza pera Kermani dočarava noćni život velikih gradova i opisuje trgovine zaostale iz sovjetske ere, popularne kafiće, mir i spokoj u neposrednoj blizini bojišnice, kao i strah od Drugih, tko god da oni jesu.

Navid Kermani napisao je sjajan, intrigantan, inteligentan putopis, ulazak u istočnu Europu sa zapada, iz Njemačke, ali i pogled nekoga tko je insajder u mnogim problemima istoka. Ovo je knjiga koja Hrvatsku spominje usputno, ona nije na piščevoj trasi, ali o nama otkriva puno više no neke od knjiga koje se, naizgled, bave hrvatskim temama.

-        Iz recenzije Tvrtka Jakovine 

Kao znanstvenik Kermani si ne dopušta pristranost, već svakom problemu, bilo onom iz prošlosti ili sadašnjosti, kao i mogućim rješenjima, pristupa trezveno i racionalno. U geopolitički, vjerski, ideološki i ekonomski podijeljenom svijetu u kojem se sukobi, mržnja i netolerancija pretpostavljaju suradnji, miru i uvažavanju različitosti, Kermanijev humanistički pristup utemeljen na znanstveno utvrđenim činjenicama budi vjeru u optimizam.

-        Iz recenzije Hrvoja Klasića

Podaci

Nakladnik
Naklada Ljevak
Biblioteka
Biblioteka Posebno izdanje
Uvez
Tvrdi uvez
Jezik
hrvatski
Broj stranica
496
Godina izdanja
2021
Dimenzije
15 x 23,2
Prevoditelj
Ana Nemec
ISBN
9789533555249