Trip za djecu - Flea - Knjižara Ljevak

.

.

Trip za djecu

Trip za djecu

Cijena: 149,00 HRK
Količina
Broj nagradnih bodova koje ćete ostvariti kupnjom jednog proizvoda: 0.

Kultni basist i suosnivač Red Hot Chili Peppersa pripovijeda fascinantnu priču o vlastitom životu. Bez ustezanja jednako otvoreno govori o vrtoglavim visinama i strmoglavim padovima koje je doživio na svom putu u kojem od losanđeleskog uličara postaje svjetski poznata rock-zvijezda.

U „Tripu za djecu“ Flea vodi čitatelje na osobno putovanje njegovim djetinjstvom, na kojem se ogoljuje do kosti, pri čemu iz njegove perspektive upoznajemo mjesta koja su ga oblikovala – od australske divljine, preko života u njujorškom predgrađu te konačno Los Angelesa. Kroz urnebesne anegdote, poetske meditacije i povremene uplive izmaštanih scenarija, Flea vješto bilježi iskustva koja su stvorila njega kao umjetnika, glazbenika i mladog čovjeka. Njegova sanjarska proza protkana džezom oživljava Los Angeles kakav je bio 70-ih i 80-ih godina prošlog stoljeća, gord i veličanstven, s podjednakim potencijalom da na svakom uglu naletite na zabavu, opasnost, kaos ili inspiraciju. Upravo je ondje mladi Flea, tražeći izlaz iz turbulentnog i nestabilnog doma, pronašao obitelj u zajednici glazbenika, umjetnika i ovisnika koji su baš poput njega voljeli život na rubu. Većinu je vremena provodio tulumareći i baveći se sitnim kriminalom. No upravo je u glazbi pronašao viši smisao, nešto u što će usmjeriti vlastite frustracije, usamljenost, ali i ljubav. I to je bilo presudno jer je u prijelomnom trenutku odlučio osnovati bend sa svojim najboljim prijateljima, svojom braćom po duši i partnerima u nepodopštinama, bend koji će postati ono što danas znamo kao Red Hot Chili Peppers.

Uz originalnu pjesmu Patti Smith koja služi kao uvod u ove jedinstvene memoare, „Trip za djecu“ predstavlja začetak očaravajućeg, novog literarnog glasa čija je proza duhovita, zabavna i nepredvidljiva, baš poput njezina autora. Ovo je priča o odrastanju koja nježno razbuđuje, ali i grubijansko ljubavno pismo posvećeno moći glazbe i kreativnosti iz pera jednog od najutjecajnijih glazbenika današnjice.

Podaci

Nakladnik
Iris Illyrica
Uvez
Meki uvez
Jezik
hrvatski
Broj stranica
384
Godina izdanja
2021
Dimenzije
16 x 23
Prevoditelj
Martina Baričević
ISBN
9789538169403