David Bowie - Život u slikama - Maria Hesse - Knjižara Ljevak

.

.

David Bowie - Život u slikama

David Bowie - Život u slikama

Cijena: 149,00 HRK
Količina
Broj nagradnih bodova koje ćete ostvariti kupnjom jednog proizvoda: 0.

David Bowie nije samo pjevač koji je prodao 136 milijuna albuma ni umjetnik koji je eksperimentirao s brojnim glazbenim stilovima i definirao pop-kulturu.

Riječima njegova biografa Davida Buckleyja, Bowie je „promijenio više života od bilo koje druge javne ličnosti”. Preispitujući pravila glazbe i rušeći granice između žanrova u pjesmama poput Starman i Space Oddity, nametnuo se kao ikona svoje generacije te postao vrelo inspiracije brojnim glazbenicima svog vremena, ali i budućnosti, a njegovo kameleonsko mijenjanje alter ega poput Ziggyja Stardusta ili Thin White Dukea redefiniralo je pojam scenskog identiteta.

Bowiejeva duga umjetnička karijera nerazmrsivo je isprepletena s njegovom osobnom biografijom. Ova knjiga progovara o svim aspektima života ovog jedinstvenog „izvanzemaljca“ te brojnim enigmama i anegdotama koje se uz njega vežu. Poput drevnih hijeroglifa, David Bowie je misterij u koji svi želimo proniknuti, a Maríji Hesse i Franu Ruizu to je uspjelo. Autorica dirljive knjige o Fridi Kahlo koja je osvojila čitatelje ni ovoga puta nije razočarala, a njezine su ilustracije vješto dočarale neuhvatljivu prirodu kameleona rođenog kao David Robert Jones, koji je još jednom uskrsnuo u tekstu Frana Ruiza.

Podaci

Nakladnik
Iris Illyrica
Uvez
Tvrdi uvez
Jezik
hrvatski
Broj stranica
168
Godina izdanja
2021
Dimenzije
16 x 23
Prevoditelj
Ivana Glavaš Bakija.
ISBN
978-953-8169-37-3