Ubuntu za svaki dan - Mungi Ngomane - Knjižara Ljevak

.

.

Ubuntu za svaki dan

Ubuntu za svaki dan

Afrička mudrost o povezanosti s drugim ljudima

Cijena: 119,00 HRK
Količina
Broj nagradnih bodova koje ćete ostvariti kupnjom jednog proizvoda: 0.

Nadbiskup Desmond Tutu

Današnji svijet, ponajprije zapadni, opsjednut je idejom individualizma. Uvjerenjem da su osobne potrebe pojedinca bitnije od potreba društva kao cjeline. Nasuprot tome, u afričkoj zajednici njeguju se zajedništvo i međusobna povezanost. Hrabrost i suosjećanje. Sve to utemeljeno je u južnoafričkoj životnoj filozofiji poznatoj pod imenom ubuntu. To je koncept koji obuhvaća sve ljudske težnje prema skladnom zajedničkom životu ispunjenom humanošću. Glavnu pouku ubuntua najbolje opisuje afrička poslovica: Čovjek je čovjek zbog odnosa s drugim ljudima.

Ova knjiga donosi četrnaest mudrih pouka „nacije duginih boja“. One su nam nužne kako bismo svi zajedno živjeli bolje jedni s drugima i jedni pokraj drugih. Pričama u kojima se nazire naša zajednička ljudskost, povezanost i međusobna ovisnost. Ova će nam knjiga pomoći da shvatimo svijet i pronađemo svoje mjesto u njemu. Istražujući ideje blagosti i opraštanja, tolerancije i vještine slušanja, Mungi Ngomane pokazuje nam da za svakoga od nas može biti korisno kad prihvatimo jedni druge.

Ubuntu za svaki dan nadahnjujući je vodič koji nas usmjerava prema ispunjenijem životu pojedinca kao člana mnogo veće obitelji kojoj svi pripadamo.

Podaci

Nakladnik
V. B. Z.
Uvez
Meki uvez s klapnama
Jezik
hrvatski
Broj stranica
244
Godina izdanja
2021
Dimenzije
14 x 20
Prevoditelj
Radha Rojc-Belčec
ISBN
9789535203742