Stvarnost nije kakvom se čini - Carlo Rovelli - Knjižara Ljevak

.

.

Stvarnost nije kakvom se čini

Stvarnost nije kakvom se čini

Cijena: 125,00 HRK
Količina
Broj nagradnih bodova koje ćete ostvariti kupnjom jednog proizvoda: 0.

Od čega se sastoji svijet? Postoje li vrijeme i prostor? Što je proširena sadašnjost? I što je točno stvarnost? Jednostavnim i pristupačnim stilom, teorijski fizičar Carlo Rovelli pokušava odgovoriti na ova složena pitanja te kao jedan od protagonista ove znanstvene avanture uvjerljivo nas vodi u potragu za odgovorima.

Stvarnost nije kakvom se čini objašnjava kako se naša slika o svijetu promijenila od antike do najnovijih otkrića: vodi nas na čudesno putovanje od Demokrita do Einsteina, od Michaela Faradaya do gravitacijskih valova i od klasične fizike do Rovellijeva rada na kvantnoj gravitaciji. Kao istinski zaljubljenik u znanost i njezine metode, autor promišlja o svemiru prije Velikog praska, o zrnastoj strukturi prostora, crnim rupama, modernom shvaćanju relativnosti, ulozi informacija i o odsutnosti vremena u fundamentalnoj fizici.

Razumijevanje dubinske strukture stvarnosti cilj je istraživanja kvantne gravitacije i istinski izazov suvremene znanosti, gdje je u pitanje dovedeno sve naše znanje o onome što nas okružuje. Pokazujući nam kako se ideja stvarnosti razvijala kroz povijest, Rovelli nudi dublja objašnjenja teorija koje je jezgrovito uveo u svom dosadašnjem radu, a iznad svega, prenosi nam fascinaciju svojim istraživanjem, strast koja ga oživljava i ljepotu nove perspektive svijeta koju nam znanost otkriva.

Podaci

Nakladnik
TIM press
Uvez
Meki uvez s klapnama
Jezik
hrvatski
Broj stranica
216
Godina izdanja
2021
Dimenzije
15,5 x 21,5
Prevoditelj
Jelena Butković
ISBN
9789538075926