Moć navike - Charles Duhigg - Knjižara Ljevak

.

.

Moć navike

Moć navike

Zašto činimo što činimo i kako se promijeniti

Cijena: 139,00 HRK
Količina
Broj nagradnih bodova koje ćete ostvariti kupnjom jednog proizvoda: 0.

Pulitzerom nagrađeni novinar New York Timesa u knjizi Moć navike govori o znanstvenim spoznajama o navikama, njihovu nastanku i mogućnosti njihova mijenjanja. Pronicljiv, inteligentan i sposoban na zanimljiv način sažeti i čitatelju približiti obilje informacija, Duhigg razotkriva novo poimanje ljudske prirode i njezina potencijala za transformaciju. U ovoj ćete knjizi doznati zašto se neke tvrtke, društvene sredine i ljudi godinama bore da postignu pozitivne promjene dok drugima to polazi za rukom gotovo preko noći. Autor opisuje laboratorije u kojima neuroznanstvenici istražuju kako nastaju i funkcioniraju navike i gdje se u našem mozgu nalaze centri koji njima upravljaju.

Pritom Duhigg razotkriva koje su navike bile ključne za uspjeh američkog olimpijca Michaela Phelpsa, kako su Bucksi osvojili Super Bowl, što je Martina Luthera Kinga Jr. učinilo svjetski poznatim borcem za ljudska prava. Opisi najvećih i najuspješnijih američkih kompanija, bolnica i sportskih organizacija pokazat će nam kako uspješno mijenjanje tzv. ključnih navika može značiti zaradu od nekoliko milijardi dolara, omogućiti osobni uspjeh ali i spasiti ljudske živote.

U postizanju osobnih promjena kao što su gubitak kilograma, borba protiv ovisnosti, veća produktivnost na poslu i u društvu, osnovno je – objasnit će nam Duhigg – razumijevanje navika, osvještavanje njihova funkcioniranja te njihova uspješna promjena zamjenom elemenata u već stvorenom obrascu ponašanja. Uz pomoć spoznaja koje nam donosi ovaj bestseler New York Timesa moguće je i u vlastiti život unijeti pozitivne promjene!

Podaci

Nakladnik
Mozaik knjiga
Uvez
Meki uvez
Jezik
hrvatski
Broj stranica
320
Godina izdanja
2018
Dimenzije
16 x 23,5
ISBN
9789531414357