Atlas glazbe 2

.

.

Atlas glazbe 2

Atlas glazbe 2

Povijest glazbe od baroka do danas
Cijena: 252,00 HRK
Količina
Broj nagradnih bodova koje ćete ostvariti kupnjom jednog proizvoda: 0.

Nakon uspjeha hrvatskog izdanja 1. sveska "Atlasa glazbe" (2004.), u kojemu je prikazan sistematski dio (Nauk o instrumentima, Nauk o glazbi, Vrste i forme) i povijesni dio od početaka glazbe, preko antike i srednjeg vijeka do renesanse, sada je dostupan i drugi svezak u kojem Michels i Vogel riječju i slikom izlažu povijest glazbe od baroka do kasnog 20. stoljeća.

Od praspomenika glazbene kulture do naših dana, "Atlas glazbe" vodi nas riječju i slikom na putovanje kroz teoriju i povijest glazbe. Zahvaljujući jedinstvenom spoju teksta i ilustracija - tekst kontinuirano i usporedno prate grafički prikazi (više od 200 crteža u boji, tablice, notni primjeri) - postao je nezaobilazno štivo za stručnjake, studente i ljubitelje glazbe. Knjiga donosi i bogatu bibliografiju te iscrpno kazalo pojmova i osoba.

Ljubitelji glazbe, reproduktivni umjetnici, teoretičari glazbe i studenti, nastavnici i učenici dobit će i drugim dijelom ovog leksikona prijeko potreban priručnik, koji još uvijek predstavlja uzor preglednosti i sistematičnosti izlaganja bez premca.

Prof. dr. Ulrich Michels (1938.) studirao je glazbu, muzikologiju i germanistiku. Od 1972. predaje na Staatlichen Hochschule für Musik i na Sveučilištu u Karlsruheu. Objavljuje muzikološke članke i monografije.

Podaci

Nakladnik
Golden marketing - Tehnička knjiga
Uvez
Tvrdi uvez
Jezik
hrvatski
Broj stranica
606
UDK
78:03
Godina izdanja
2006
Dimenzije
21,00 x 13,00
ISBN
953-212-091-2