.

.

Naučiti primati

Naučiti primati

Cijena: 78,00 HRK
Količina
Broj nagradnih bodova koje ćete ostvariti kupnjom jednog proizvoda: 0.

Biti kršćanin ne znači izvršavati niz propisa i obveza kako bismo zaslužili Božju ljubav, nego snagom vjere biti otvoren za primanje već darovanoga beskrajnog Božjeg milosrđa. Naučiti primati, čini se, lako je razumjeti, ali tako teško živjeti. Kako vjerovati da me Bog ljubi? Kako vjerovati da me Duh Sveti vodi, pa i u trenutcima slabosti i bojazni? Kako mogu naučiti biti otvoren i sposoban za primanje u različitim trenutcima kršćanskoga života: u molitvenom i sakramentalnom životu, u odlukama koje treba donijeti, potrebi za slobodom i mirom, iskustvom slabosti i siromaštva...?

U knjizi Naučiti primati poznati autor duhovnih bestselera o. Jacques Philippe, prepoznatljiv po stilu koji odiše jednostavnošću i dubinom, poziva nas da otkrijemo i prihvatimo skriveni dar Božjega spasenja. Polazeći od evanđeoskoga razgovora Isusa i Samarijanke na Jakovljevu zdencu, autor upozorava na to da smo prečesto žedni pokraj izvora i, opterećeni nezadovoljstvima, umorom ili razočaranjem, zaboravljamo nevjerojatno blago koje nas može učiniti sretnima.

„Stojimo pored izvora i umiremo od žeđi; tjeskobno, umorno i razočarano trčimo za tisuću izvanjskih stvari, a u sebi nosimo nečuvena bogatstva koja samo treba otkriti. U sebi imamo kraljevstvo koje je veće od svemira i sva dobra koja želimo već su prisutna u dubini našega srca. Tamo stanuje Bog koji nam je spreman dati sve...“ Jacques Philippe

Podaci

Nakladnik
Verbum
Uvez
Meki uvez
Jezik
hrvatski
Broj stranica
173
Godina izdanja
2020
Dimenzije
12,2 x 19,5
Prevoditelj
Lidija Paris
ISBN
9789532357158