Prevođenje povijesti: Zrinka Blažević

.

.

Prevođenje povijesti

Prevođenje povijesti

Teorijski obrati i suvremena historijska znanost

Cijena: 126,00 HRK
Količina
Broj nagradnih bodova koje ćete ostvariti kupnjom jednog proizvoda: 0.

Prevođenje povijesti priručnik je za upoznavanje suvremene teorijske i metodološke problematike, u velikoj mjeri nepoznate domaćim povjesničarkama i povjesničarima.
 

U aktualnoj, sve nepreglednijoj situaciji gomilanja kulturnoteorijskih noviteta i rapidnih mijena znanstvenih trendova knjiga Zrinke Blažević predstavlja dragocjen kompas. Djelo vrsno sintetizira i komentira rezultate eminentnih anglosaksonskih, francuskih i njemačkih teoretičara/ teoretičarki kulture, društva i povijesti, referirajući najprije na odabrane poststrukturalističke modele, njihova kasnomoderna domišljanja i nadopune, kao i na njihove recentne kritičke revizije (npr. u sklopu prakseološke paradigme) te, konačno, i dokidanja, odnosno anuliranja u sklopu tzv. neurobiološkog obrata u humanistici.

Dr. sc. Mirna Zeman
 

Ovdje je riječ o teorijskim raspravama koje 'oslobađaju' povjesničare od dogmatsko-metodoloških pozicija i otvaraju im čitavu lepezu novih istraživačkih putova i inovativnih istraživanja. Hrvatska znanstvena i stručna javnost dobila je knjigu u kojoj je na kritički i argumentiran način izložena recentna teorijska problematika u suvremenoj historiografiji, ali i u svim humanističkim i društvenim disciplinama s kojima povijesna znanost ima dodirne točke.

Dr. sc. Dinko Župan

Podaci

Nakladnik
Srednja Europa
Uvez
Meki uvez
Jezik
hrvatski
Broj stranica
194
Godina izdanja
2014
ISBN
978-953-7963-13-2