Perspektive razvoja europske kulturne politike: Martina Borovac

.

.

Perspektive razvoja europske kulturne politike

Perspektive razvoja europske kulturne politike

Interkulturalni dijalog i multikulturalnost
Cijena: 140,00 HRK
Količina
Broj nagradnih bodova koje ćete ostvariti kupnjom jednog proizvoda: 0.

Rukopis M. Borovac Pečarević prva je potpuna i kompetentna studija kulturne politike EU, njezine povijesti, aktualnih problema, budućih namjera i sveukupnog vrijednosnog okvira unutar kojega se odvija njezina dinamika. Posrijedi je iznimno važan predmet, i to ne samo zbog političke činjenice započetih/dovršenih integracijskih procesa, nego ponajprije zbog upućenosti autorice u problematiku i količnu prezentirane građe, što je doista vrlo rijedak moment u domaćenom znanstvenom bavljenju politikama EU.

U tom je smislu djelo izvorno i predstavlja dragocjen doprinos domaćoj znanstvenoj, političkoj i kulturnoj javnosti. Metodologija i pristup su posve prikladni, osobito sa stajališta studija komparativnih kulturnih politika, teorije kulture (uključujući probleme identiteta), sociologije kulture i kulturalnih studija...

Građa i obrađeni problemi u knjizi nisu zanimljivi samo znanstvenoj zajednici, nego svima koji rade u kulturnom pogodnu, pa bili oni dio administrativnog(organizacijskog aparata ili pak "samo" kreativci, ali i svima onima koje zanima diplomacija, eurointegracijski procesi i suvremena europska kultura.

Prof. dr. sc. Dean Duda

Podaci

Nakladnik
AGM
Uvez
Meki uvez
Jezik
hrvatski
Broj stranica
256
UDK
008:32(4-6EU)
Godina izdanja
2014
ISBN
978-953-174-447-8