Istinsko vodstvo

.

.

Istinsko vodstvo

Cijena: 120,00 HRK
Količina
Broj nagradnih bodova koje ćete ostvariti kupnjom jednog proizvoda: 0.

Vodstvo nije pridržano samo rukovoditeljima korporacija i ustanova, nego je to način življenja koji može živjeti svatko bez obzira na profesiju i životni poziv. U vodstvu nije riječ o statusu ili položaju ili o bivanju na vrhu. Svatko tko želi upravljati sobom i svojim životom, pozvan je na vodstvo. To je, dakle, poziv upućen svima koji žele ostvariti osobno ispunjenje i živjeti skladnost cjelovitosti ljudskoga života.

No vođom se ne rađa, vođom se postaje. Postoji mnoštvo knjiga o osobnoj izvrsnosti, liderstvu, učinkovitosti voe itd. Međutim, malo ih je koje govore o tome što je bit vodstva i koji su temelji na kojima se gradi osobna izvrsnost i izrasta istinski vođa.

Polazeći od primjera nekih od najvećih suvremenih političara, intelektualaca i duhovnih vođa, autor Alexandre Havard pokazuje kako “biti vođa” manje znači upravljati državom, izdići se na sam vrh neke profesije ili zapovijedati vojskom u bitki, nego se prvenstveno radi o karakteru. A karakter se ne izgrađuje pomoću etičkih norma, nego stjecanjem naravnih i nadnaravnih vrlina što su ih iznjedrile antička i
judeo-kršćanska tradicija.

Ova knjiga stoga objašnjava svaku od ljudskih vrlina koje su najvažnije u izgradnji vođe – velikodušnost, poniznost, razboritost, hrabrost, samokontrola i pravednost – pokazujući kako prakticiranje ovih vrlina dovodi do osobne preobrazbe i životnoga samoispunjenja. Pozornost se posvećuje i nadnaravnim kršćanskim krjepostima – vjeri, nadi i ljubavi – bez kojih nijedno učenje o vodstvu ne može biti potpuno.

Svojom koncepcijom i sadržajem knjiga Istinsko vodstvo nudi konkretnu i praktičnu metodu za autentičan nutarnji rast i ostvarenje životnoga poslanja, bivajući tako vrlo koristan vodič prema osobnoj izvrsnosti.

Podaci

Nakladnik
Verbum
Biblioteka
Posebna izdanja
Uvez
Tvrdi uvez
Jezik
hrvatski
Broj stranica
204
Godina izdanja
2013
Dimenzije
20,5 x 13,5
Prevoditelj
Mijo Pavić
ISBN
978-953-235-346-4