Zaštita okoliša

.

.

Zaštita okoliša

Cijena: 125,00 HRK
Količina
Broj nagradnih bodova koje ćete ostvariti kupnjom jednog proizvoda: 0.

Udžbenik pruža sažetu analizu sastavnica okoliša na Zemlji te opisuje ljudsku ovisnost o ovim sustavima. U tekstu se objašnjava utjecaj različitih izvora onečišćenja na abiotske i biotske resurse i zdravlje ljudi, opisuju se osnovni fizikalni, fizikalno-kemijski i biološki procesi i izbor procesne opreme za obradu nastalih otpadnih tokova.

Ključni elementi: Svijet u kojem živi ljudska populacija, posljedice onečišćenja okoliša i zakonodavstvo Prirodne i otpadne vode, procesi obrade otpadne vode i procesna oprema Tlo i onečišćenje tla, uporaba zemljišta, čvrste otpadne tvari, te procesi i postupci njihove obrade Zrak i onečišćenje zraka, smanjenje ozona u stratosferi i prodor UV-B zraka, staklenički plinovi i učinak staklenika, globalno zagrijavanje i promjena klime Ostale vrste i izvori onečišćenja: pesticidi, izvori onečišćenja pri proizvodnji električne energije, svjetlosno onečišćenje, buka kao izvor onečišćenja, te radioaktivno onečišćenje i zbrinjavanje radioaktivnog otpada

Udžbenik slijedi izvedbeni program kolegija Zaštita okoliša i namijenjen je studentima 2. godine preddiplomskih studija Kemijsko inženjerstvo i Ekoinženjerstvo Fakulteta kemijskog inženjerstva i tehnologije Sveučilišta u Zagrebu.

Knjiga predstavlja dragocjen izvor znanja studentima i stručnjacima različitih profila koji se u okviru svojeg studija ili rada bave ovom tematikom.

Podaci

Nakladnik
Element d.o.o.
Uvez
Meki uvez
Jezik
hrvatski
Broj stranica
296
Godina izdanja
2019
Dimenzije
17 x 24
ISBN
9789531975896