Komentar zakona o sprječavanju pranja novca i financiranja terorizma

.

.

Komentar zakona o sprječavanju pranja novca i financiranja terorizma

Cijena: 1.240,00 HRK
Količina
Broj nagradnih bodova koje ćete ostvariti kupnjom jednog proizvoda: 0.

"...Djelo autora Šime Pavlovića „Komentar Zakona o sprječavanju pranja novca i financiranja terorizma“ je znanstveno djelo. ...Osim što sveobuhvatno obrađuje jednu od najatraktivnijih tema današnjice, pranje novca i financiranje terorizma, dodiruje i pitanje proliferacije oružja za masovno uništenje koju FATF tek 2012. navodi kao novu prijetnju globalnoj sigurnosti.

...Vrijednost rukopisa izražena je, ne samo u analizi pravne norme pravnika, stručnjaka, odvjetnika s dugogodišnjom sudskom praksom, već načinom na koji daje osobni osvrt na problematiku puno širu od suštinskog pitanja prevencije pranja novca i financiranja terorizma. Sagledavajući navedeno iz perspektive autora kao čovjeka koji stoji iza svojih uvjerenja, potkrijepljenih nepobitnim činjenicama i pravnom argumentacijom, rukopis zbog svoje originalnosti i sveobuhvatnosti predstavlja znatni izazov i za svakog potencijalnog kritičara, a za zainteresiranu stručnu i akademsku javnost dragulj koji je autor, u smislu svojih promišljanja, odlučio podastrijeti u ovoj formi..."

Iz recenzije izv. prof. dr. sc. Sonja Cindori, Pravni fakultet u Zagrebu

"....U ovom radu autor mr. sc. Šime Pavlović primijenio je metodu izrade autorskog teksta u kojoj, nakon navođenja normativnog izričaja zakonskih članaka, osim osobnog promišljanja određenih zakonskih rješenja, uz svaki članak teksta Zakona daje i prikaz njegovih ishodišnih postavki kako u međunarodnom tako i domaćem pravu. Upravo stoga svaki čitatelj ove knjige u tome dijelu, osim što može uvidjeti kakvo je zakonsko rješenje određenog pravnog pitanja u svezi s pranjem novca ili financiranjem terorizma prihvaćeno u pravnom sustavu Republike Hrvatske, može istovremeno i sam u situacijama kada primjenjuje zakonsku normu kritički promišljati o tim rješenjima služeći se u tekstu knjige prikazanim ishodištima u međunarodnom pravu temeljnih postavki, ali uz istovremeni osvrt i samog autora knjige na ovu problematiku, kao osobe sa dugogodišnjim iskustvom i neosporno iznimno velikim stručnim znanjem. Takvim pristupom u pisanju komentara zakonskog teksta, autor uvelike racionalizira vrijeme čitatelju koji ne mora „gubiti vrijeme“ za traženje ishodišnih odrednica u međunarodnom pravu, bez kojih je često nemoguće ispravo sagledati zakonska rješenja domicilnog zakona."

Iz recenzije Damir Kos, mag. iur., sudac VSRH

Podaci

Nakladnik
Libertin naklada
Uvez
Tvrdi uvez
Jezik
hrvatski
Broj stranica
708
Godina izdanja
2019
Dimenzije
16,8 x 24
ISBN
9789537970277