.

.

RADNO PRAVO

RADNO PRAVO

Cijena: 577,50 HRK
Količina

Knjiga Radno pravo je namijenjena za sveučilišne i stručne preddiplomske i diplomske studije iz znanstvenog područja prava, ali i drugih znanstvenih područja. Koautori su sveučilišni profesori, predavači i profesori visokih škola te suci koji pravila radnog prava primjenjuju svakodnevno u svome radu kao drugostupanjski suci ili suci koji odlučuju o revizijama kao posljednjem pravnom lijeku u sustavu redovnih sudova.

Radno pravo daje prikaz temeljnih pojmova radnog prava kao grane prava. Sadržaj koji se prema mišljenju urednika i koautora smatra minimalnim sadržajem kojeg je potrebno usvojiti kako bi se ostvarili ishodi učenja nalazi se uokviren u kućicama. Radi lakšeg pamćenja i prisjećanja pojedinih sadržaja i pojmova, deblje su otisnute ključne riječi i drugi bitni podaci koje svaki koautor predstavlja u svom poglavlju.

Kako bi udžbenik bio dovoljno razumljiv i onima kojima nije potrebno detaljnije poznavanje ove grane prava ili se ne obrazuju u znanstvenom području prava, ali i kako bi bio prilagođen procesu učenja, pisan je jasnim izričajem i u jezgrovitom stilu.

Kratki sadržaj:

Radno pravo – pojam i izvori Ugovor o radu Zaštita posebnih skupina radnika Radno vrijeme odmori i dopusti Posebno uređenje prava i obveza iz ugovora o radu Prestanak ugovora o radu Ostvarivanje prava i obveza iz radnog odnosa Sudjelovanje radnika u odlučivanju Kolektivni radni odnosi Europsko radno pravo i hrvatsko zakonodavstvo

Knjigu je uredila Helena Majić. Autori su Dražen Jakovina,  Helena Majić,  Ljerka Mintas Hodak,  Željko Pajalić,  Andrea Pešutić i Ivica Veselić.

Kratki sadržaj: Radno pravo – pojam i izvori Ugovor o radu Zaštita posebnih skupina radnika Radno vrijeme odmori i dopusti Posebno uređenje prava i obveza iz ugovora o radu Prestanak ugovora o radu Ostvarivanje prava i obveza iz radnog odnosa Sudjelovanje radnika u odlučivanju Kolektivni radni odnosi Europsko radno pravo i hrvatsko zakonodavstvo Uredila mr. sc. Helena Majić dipl. iur. Autori: mr. sc. Dražen Jakovina dipl. iur. mr. sc. Helena Majić dipl. iur. dr. sc. Ljerka Mintas Hodak Željko Pajalić dipl. iur. dr. sc. Andrea Pešutić Ivica Veselić dipl. iur. Kratki sadržaj: Radno pravo – pojam i izvori Ugovor o radu Zaštita posebnih skupina radnika Radno vrijeme odmori i dopusti Posebno uređenje prava i obveza iz ugovora o radu Prestanak ugovora o radu Ostvarivanje prava i obveza iz radnog odnosa Sudjelovanje radnika u odlučivanju Kolektivni radni odnosi Europsko radno pravo i hrvatsko zakonodavstvo Uredila mr. sc. Helena Majić dipl. iur. Autori: mr. sc. Dražen Jakovina dipl. iur. mr. sc. Helena Majić dipl. iur. dr. sc. Ljerka Mintas Hodak Željko Pajalić dipl. iur. dr. sc. Andrea Pešutić Ivica Veselić dipl. iur.

Podaci

Nakladnik
Naklada Mate
Uvez
Meki uvez
Jezik
hrvatski
Broj stranica
280
Godina izdanja
2017
ISBN
978-953-246-252-4