Kazneno pravo Vijeća Europe

.

.

Kazneno pravo Vijeća Europe

Kazneno pravo Vijeća Europe

Izvori, komentari, praksa
Cijena: 315,00 HRK
Količina
Broj nagradnih bodova koje ćete ostvariti kupnjom jednog proizvoda: 0.

Prva sustavno uređena cjelovita zbirka izvora Vijeća Europe u području kaznenog prava u hrvatskoj pravnoj literaturi... Izložen je niz pitanja kaznenog prava i postupka u vezi s pitanjima ljudskih prava, pri čemu se razmatraju doktrinarna i praktična pitanja.
Knjiga je podijeljena u tri dijela. U prvom su opća izlaganja o (ugovornim) izvorima kaznenog prava Vijeća Europe kao cjeline regionalnoga međunarodnog prava. Drugi dio je posvećen Konvenciji za zaštitu ljudskih prava i temeljnih sloboda, a treći sadržava ugovore kaznenog prava VE razvrstane prema najvažnijim područjima, s popratnim tekstovima.
Sadrži 67 izvora Vijeća Europe (konvencije, sporazumi i protokoli), 61 rezoluciju i preporuku Odbora ministara VE o pitanjima kaznenog prava; 33 različita izvora hrvatskog prava; 513 odluka Europskog suda za ljudska prava citiranih u tekstu; 59 važnijih izvora kaznenog prava UN-a; 87 dvostranih ugovora o međunarodnoj kaznenopravnoj suradnji 38 zemalja, te opsežnu bibliografiju s djelima domaćih i stranih autora.

Podaci

Nakladnik
Golden marketing - Tehnička knjiga
Uvez
Tvrdi uvez
Jezik
hrvatski
Jezik
engleski
Broj stranica
652
Godina izdanja
2006
Dimenzije
15,50 x 24,50
ISBN
978-953-212-269-9