.

.

Povijest putovanja željeznicom

Povijest putovanja željeznicom

O industrijalizaciji prostora i vremena u 19. stoljeću
Cijena: 119,00 HRK
Cijena s popustom: 30,00 HRK
Količina

Povijest putovanja željeznicom Wolfganga Schivelbuscha odavna je klasik. Originalno izdanje, objavljeno 1977., nagrađeno je Njemačkom nagradom za stručnu knjigu.
Prije drugih autora, Schivelbusch, autsajder i originalni mislilac povjesničarskog ceha, služio se u svom radu kulturno-povijesnim “priborom” i postavljao time nova mjerila. U knjizi koja je pred nama riječ je o zacijelo najvažnijoj inovaciji 19. stoljeća: željeznici. Ona ne samo da je pokrenula industrijsku revoluciju već je i trajno promijenila svakodnevne prostore iskustva, kao i političke zemljovide. Gospodarstvo i ratno planiranje nisu više mogli bez željeznice. Prostor i vrijeme otada više nisu ono što su bili.

Schivelbuschova sjajno napisana studija doprinos je povijesti civilizacijskih procesa u ranoj fazi industrijalizacije i mehanizacije. Autorova je namjera da promjene u psihičkom ustroju modernog čovjeka dovede u vezu s uvođenjem novih tehničkih aparatura. Upravo u tome željeznica igra egzemplarnu ulogu.

Još uvijek vrijede riječi recenzenta WAZ-a: “Valja zavidjeti svakome tko još nije pročitao ovu knjigu, jer mu napetost, intelektualna radost, a katkada i jeza tek predstoje.”

Wolfgang Schivelbusch rođen je 1941. u Berlinu. Studirao je književnost, filozofiju i sociologiju u Frankfurtu na Majni. Od 1973. živi kao slobodni autor u New Yorku i Berlinu.

Podaci

Nakladnik
Naklada Ljevak
Biblioteka
Biblioteka Bookmarker
Uvez
Meki uvez
Jezik
hrvatski
Broj stranica
265
UDK
656
Godina izdanja
2009
Dimenzije
14,20 x 21,00
Prevoditelj
Boris Perić
ISBN
978-953-303-173-6

Proizvod trenutno nema recenzija korisnika