Kraj imperija

.

.

Kraj imperija

Kraj imperija

Ogled o raspadu američkog sustava
Cijena: 245,00 HRK
Količina
Broj nagradnih bodova koje ćete ostvariti kupnjom jednog proizvoda: 0.

"Za razliku od brojnih drugih teorijskih analitičara, Todd gotovo nikad nije pogriješio u svojim dijagnozama suvremenih socijalno-ekonomskih i političkih procesa. Događaji su uvijek potvrđivali njegova nepristrano argumentirana i "nezgodna" predviđanja koja odudaraju, kako od apologetskog tako i od ultrakriticističkog diskursa...
Njegova najnovija knjiga Kraj imperija: ogled o raspadu američkog sustava, napisana u vrtlogu rasprava i sporova što su uslijedili nakon terorističkog napada na simbole američke moći i američkog strategijskog odgovora zasnovanog na vojnom, ekonomskom i političkom prakticiranju Pax Americana, analizira labilne ekonomske temelje, konsekvencije i neodrživost američkih imperijalnih ambicija."

Emmanuel Todd (1951) je istraživač u Nacionalnom institutu za demografska istraživanja u Parizu. Autor je La chute finale (1976), L "invention de la France (1981), L 'enfance du monde (1984), La nouvelle France (1988), L "mvention de l 'Europe (1990), L 'illusion economique (1998) i drugih knjiga.

Podaci

Nakladnik
Masmedia
Biblioteka
Biblioteka Orbis
Uvez
Tvrdi uvez
Jezik
hrvatski
Broj stranica
225
UDK
327
Godina izdanja
2004
ISBN
953-157-446-4