.

.

Izgubljeni život Eve Braun

Izgubljeni život Eve Braun

Cijena: 189,00 HRK
Cijena s popustom: 70,01 HRK
Količina
Broj nagradnih bodova koje ćete ostvariti kupnjom jednog proizvoda: 0.

Kako je devetnaestogodišnja katolkinja iz srednje građanske klase u Münchenu postala Hitlerovom ljubavnicom i zašto joj je Hitler ostao vjeran do smrti? Je li ga privlačila samo seksualno, politički ili zbog svoje jednostavnosti— ili ju je uistinu volio?

Evu Braun smatralo se rasistkinjom, ali i prostodušnom ženom koja je sve vrijeme provodila kupujući. Njezin ju je osobni vozač prozvao "najnesretnijom ženom u Njemačkoj". Hitler ju je ponižavao u javnosti, dok su je žene vodećih nacista, s kojima je živjela u čuvenom Berghofu, prezirale i ogovarale. No, sve što je Eva željela bilo je Hitlerovo dijete, a ne luksuzan život s moćnim čovjekom, jer, kako je posvjedočio Hitlerov glavni arhitekt Albert Speer, njezina je istinska ljubav prema Hitleru bila neupitna, što dokazuje i svojevoljni odlazak u smrt s njime.

U ovoj prvoj biografiji Eve Braun prevedenoj u nas, Angela Lambert upustila se u detaljno istraživanje Evine prošlosti te je prikazala fascinantan i neobičan odnos s Hitlerom, koji su muški povjesničari uvijek zanemarivali. Koristeći dokumente o Evinoj obitelji i intervjuirajući njezine preživjele rođake, autorica je napravila značajan korak naprijed u otkrivanju Evina izgubljena života.

ANGELA LAMBERT rođena je u Njemačkoj od majke Njemice i oca Engleza, te je odrastala u bilingvalnoj obitelji. U Njemačkoj je živjela od 1947. do 1950., upoznavši tada svoje njemačke rođake, koji nikada nisu govorili o svojim iskustvima u ratnom Hamburgu. Bila je predavačica na St. Hilda’s College, Sveučilište Oxford, te je radila kao državna službenica, novinarka i televizijska reporterka do 1998. Njezina prva knjiga je bila u finalu za nagradu Whitbread 1986..

Podaci

Nakladnik
Naklada Ljevak
Biblioteka
Biblioteka Kultura i civilizacija
Uvez
Tvrdi uvez
Jezik
hrvatski
Broj stranica
478
Godina izdanja
2007
Dimenzije
15,50 x 24,00
ISBN
978-953-178-844-1