Shoe Dog

.

.

Shoe Dog

Memoari osnivača Nikea

Cijena: 262,50 HRK
Količina
Broj nagradnih bodova koje ćete ostvariti kupnjom jednog proizvoda: 0.

S dvadeset četiri godine, putujući Azijom, Europom i Afrikom, Knight odluči da je nekonvencionalni put jedini put za njega. Umjesto da radi za neku veliku korporaciju, on će stvoriti nešto svoje, nešto novo, drukčije.

Knight detaljno opisuje mnoštvo zastrašujućih rizika s kojima se na svom putu suočio, obeshrabrujuće prepreke, nemilosrdne konkurente, sve one koji nisu vjerovali u njega ili su ga mrzili, neprijateljski nastrojene bankare, ali i mnoštvo svojih senzacionalnih trijumfa i teških pobjeda. Iznad svega, prisjeća se temeljnih odnosa koji su bili srce i duša Nikea – s bivšim trenerom, naprasitim i karizmatičnim Billom Bowermanom te s prvim zaposlenicima, nezgrapnom skupinom čudaka i stručnjaka koji su brzo postali ekipa fijukom zaluđene braće.

Prodajući tenisice iz prtljažnika svojeg Plymouth Valianta, Knight je te prve godine, 1964., zaradio osam tisuća dolara bruto. Danas Nike godišnje ostvari prihod veći od 30 milijardi dolara. U ovo doba start-upa, Nike je zlatni standard i njegov fijuk više je od logotipa. Simbol elegancije i veličine, jedan je od malobrojnih znakova koji će odmah biti prepoznati u svakom kutku svijeta

Podaci

Nakladnik
Naklada Mate
Uvez
Meki uvez
Jezik
hrvatski
Broj stranica
467
Godina izdanja
2019
Dimenzije
17 x 25
Prevoditelj
Snježana Beronja
ISBN
9789532464221