Ozloglašene princeze

.

.

-42%
Ozloglašene princeze

Ozloglašene princeze

Cijena: 9,16 EUR
Cijena s popustom: 5,31 EUR

Najniža cijena u zadnjih 30 dana: 9,16 EUR

Količina
Broj nagradnih bodova koje ćete ostvariti kupnjom jednog proizvoda: 0.

Iako muza Klio, koja po grčkoj mitologiji vlada stvarima prošlosti, pripada lijepom spolu, povijest su najčešće pisali muškarci. Samouvjereni muškarci sigurni u svoju nadmoć i dozlaboga ženomrsci. A baš su oni često zlostavljali vladarice, namjesnice ili kraljice.

Ako su vladale odlučno, govorili su da su nesmiljene i okrutne. Ako su svoje protivnike zavodile, dražima ih navodila na popuštanje, proglašavali su ih nemoralnim čudovištima, posrnulim ženama… Ono što mnogi kroničari muškim vladarima priznaju kao vrline - fizičku hrabrost, odvažnost, neumoljivost, erotsku snagu, kod ženskih proglašavaju sramotnim i raspojasanim, nedostojnim prave "ženstvenosti"…

Sablažnjive princeze! Samo zato što su se već prije trideset stoljeća usudile počiniti iste nepodopštine kao i njihovi očevi ili muževi! Što su se usudile vlastitu sudbinu uzeti u svoje ruke u doba kad je svijet u kojem su živjele gurao ženu u sjenu mužjaka zaštitnika!

Unatoč svemu, žene su stvarale prošlost. Stoljećima su prihvaćale rukavicu koju im baca muškarac, nametale se i, iznimno snažne, davale biljeg svome dobu. Znale su se narugati kreposti, blagosti i pokornosti, čemu su ih jedino učili. Neke su za svoje vladavine, dok su vodile kraljevstva, s užitkom prkosile ćudoređu i pokazivale nesmiljenu bešćutnost.

O svemu tome sjajem svoje ubojitosti svjedoče Kleopatra, Mesalina, Teodora, Fredegunda, Katarina II, Lukrecija Borgia, Izabela II, Kristina Švedska... Delorme u galopu juri kroz čudesnu sagu o ljubavnoj povijesti!


Philippe Delorme stručnjak je za kraljevske obitelji i dinastije.

Podaci

Nakladnik
Naklada Ljevak
Biblioteka
Biblioteka Bookmarker
Uvez
Meki uvez
Jezik
hrvatski
Broj stranica
220
Godina izdanja
2007
Dimenzije
14,00 x 21,00
Prevoditelj
Mihaela Vekarić
ISBN
978-953-178-903-5

Fiksni tečaj konverzije: 1 EUR = 7.53450 kn