Posljednji harem

.

.

Posljednji harem

Posljednji harem

Cijena: 69,00 HRK
Količina
Broj nagradnih bodova koje ćete ostvariti kupnjom jednog proizvoda: 0.

Dvije žene između Istoka i Zapada

Carigrad 1909.: U skrivenom svijetu harema dvije prijateljice, Fatima i Elisa, sanjaju o svojoj budućnosti. Dok jedna čini sve kako bi postala Sultanovom miljenicom, druga čezne za svijetom onkraj zidina palače, za ljubavlju i slobodom.
A tada se raspada Osmansko Carstvo, raspušta se harem, i dvije mlade žene dolaze u svijet u kojem se njihovi snovi pretvaraju u noćne more.
Zemlja se nalazi usred revolucije i rata, Sultan je prisiljen napustiti zemlju, i raspustiti svoj harem. Stotine žena, uključujući i Fatimu i Elizu, ostaju same u napuštenoj palači. Prepuštene samima sebi, moraju iznaći vlastite putove. Uskoro, dvije djevojke upoznaju zanimljive muškarce, Felixa, liječnika iz daleke Njemačke, i Taifuna, službenika koji radi za novu vladu. Rađaju se ljubavi koje se moraju susresti s jazom između Istoka i Zapada, između prošlosti i sadašnjosti. Prijateljice, uhvaćene u vrtloge strasti, nađu se na rubu da ugroze jedinu stvar koja ih obje veže uz njihovu prošlost: njihovo uzajamno prijateljstvo.

Peter Prange napisao je roman o padu Osmanskog Carstva, roman o moći, ljubavi, bogatstvu, religiji, intrigi, ubojstvu i prijateljstvu. Priču o bajkovitom životu sultanova harema i njegove hijerarhije iznosi s tolikom dozom neizvjesnosti, da je čitatelju teško ispustiti roman iz ruku. 

Podaci

Nakladnik
Naklada Ljevak
Biblioteka
Biblioteka Graham Greene
Uvez
Meki uvez
Jezik
hrvatski
Broj stranica
532
UDK
830-3
Godina izdanja
2010
Dimenzije
13,30 x 20,40
Prevoditelj
Nedeljka Paravić
ISBN
978-953-303-171-2

Fiksni tečaj konverzije: 1 EUR = 7.53450 kn