Izvan okvira 3

.

.

Izvan okvira 3

Vođenje: prema kulturi promjene

Cijena: 110,00 HRK
Količina
Broj nagradnih bodova koje ćete ostvariti kupnjom jednog proizvoda: 0.

Iz predgovora prof. dr. sc. Ivana Đikića:

„Knjiga daje opsežno i literaturom potkrijepljeno promišljanje o fenomenu vođenja u suvremenim odgojno-obrazovnim ustanovama. Zaista, malošto ostaje u našem sjećanju kao karizmatična učiteljica ili učitelj, malošto nas, izvan obitelji, od najranije dobi oblikuje više od vrtića i škole.

U ovoj knjizi, autorica ukazuje na to da su za izvanrednost vođe/vođenja potrebne ne samo osobna snaga i karizma, vještine komunikacije i kontinuiranog učenja i prilagodbe, nego i ciljana profesionalna potpora širih društvenih struktura. U tom smislu, primjer Skandinavije posebno je dojmljiv i na više razina inspirativan.

(...)

Zbog zastarjelog funkcioniranja današnjeg sustava obrazovanja, mladima često nedostaje prilika za upoznavanje svojih talenata kao i motivacije potrebne za savladavanje novih znanja koja su im prijeko potrebna i za sadašnje vrijeme, a pogotovo za ono koje tek dolazi. Stoga oni počinju gubiti ljubav prema školi i učenju, kao i vjeru da je učenje ključna alatka kvalitetnog života.

Ohrabrujuća poruka ove knjige upravo je u tome da pruža perspektivu novog i modernijeg obrazovanja koje se može stvoriti kroz kvalitetno vođenje i kroz osnaživanje spremnosti na stvarnu promjenu. Takve nove vizije stvaran su izazov i nit vodilja prema njihovoj i našoj ‒ boljoj budućnosti!“

Podaci

Nakladnik
Element d.o.o.
Uvez
Meki uvez
Jezik
hrvatski
Broj stranica
150
Godina izdanja
2018
Dimenzije
17 × 24
ISBN
9789531976763