Ante Starčević - Ideali slobode i prava - Knjižara Ljevak

.

.

Ante Starčević - Ideali slobode i prava

Ante Starčević - Ideali slobode i prava

Cijena: 29,00 EUR
Količina
Broj nagradnih bodova koje ćete ostvariti kupnjom jednog proizvoda: 2.

Povodom dvaju jubileja – 125. obljetnice smrti i 200. obljetnice rođenja dr. Ante Starčevića, predstavljamo inovativan pogled na Starčevićevu političku i filozofsku misao. Uz nove crtice za portret sabornika i filozofa, knjiga otvara poglede na njegovo političko, književno, filozofsko i duhovno promišljanje. Iznosi na vidjelo aktualnost njegovih misli i državničkih poruka te zaključke koji nadilaze dosadašnja tumačenja Starčevićevih promišljanja i stavova.

Autor donosi niz novih otkrića o Starčevićevu djelu. Argumentira njegovo autorstvo rukopisa Političke iskrice, koji se ranije pripisivao Ivanu Mažuraniću, baca novo svjetlo na Starčevićev republikanizam i liberalizam, donosi dragocjenu istraživačku građu i sustavno prikazuje Starčevićevu naobrazbu u kontekstu naobrazbe hrvatskih intelektualaca na europskim sveučilištima. Sadržaj svakoga poglavlja donosi nove znanstvene spoznaje i inovativne reinterpretacije istraživački otvorenih pitanja, a autor nudi i neka nova teorijska rješenja kao što otvara i pojedina nova pitanja za znanstvenu raspravu.

Knjiga je nastala na temelju autorova dugogodišnjeg istraživanja i više znanstvenih radova te predavanja o filozofiji prava i države Ante Starčevića izvedenih na Sveučilištu u Zagrebu. Namijenjena je namijenjena podjednako znanstvenicima istraživačima, studentima filozofije, prava, politologije, povijesti, sociologije i književnosti, kao i svakom čitatelju koji gaji interes za navedena područja, a osobito za povijest hrvatske političke misli.

Podaci

Nakladnik
Školska knjiga
Uvez
Tvrdi uvez
Jezik
hrvatski
Broj stranica
312
Godina izdanja
2022
Dimenzije
20 x 26
ISBN
9789530622739

Fiksni tečaj konverzije: 1 EUR = 7.53450 kn