Računalstvo - Knjižara Ljevak

.

.

Računalstvo

Računalstvo

kratka povijest

Cijena: 24,05 EUR
Količina
Broj nagradnih bodova koje ćete ostvariti kupnjom jednog proizvoda: 2.

Povijest računanja se nikada ne može napisati u cijelosti. Novi događaji tu povijest mijenjaju već tijekom njezina pisanja, čineći svaki pokušaj oblikovanja koherentne pripovijesti zastarjelim. Prije deset godina povijesne su se pripovijesti usredotočavale na računalni hardver i softver, s naglaskom na korporaciju IBM i njezine takmace, uključujući Microsoft.

To se više ne čini toliko značajnim, iako i te teme ostaju važne. Prije pet godina narativi su se usredotočavali na „Internet”, posebno u kombinaciji s World Wide Webom i mrežnim bazama podataka. Samostalna računala bila su važna, ali mreža i njezini učinci bile su primarne teme od interesa. To se promijenilo još jednom, s naglaskom na distribuiranoj mreži tzv. ručnih uređaja, povezanih s računalnim oblakom velikih baza podataka, satelitskim sustavima za pozicioniranje i još mnogo toga. U Sjedinjenim Državama prijenosni uređaji nazivaju se „pametnim telefonima” – ime dolazi od uređaja od kojih su potekli – ali čini se da je od svega što oni rade sâmo telefoniranje najmanje zanimljivo.

Knjiga prikazuje sažetak razvoja digitalnog informacijskog doba kroz prizmu četiriju tema – digitalizacije, konvergencije tehnologija, elektronike čvrstog stanja i sučelja čovjek-stroj.

Podaci

Nakladnik
Naklada Mate
Uvez
Meki uvez
Jezik
hrvatski
Broj stranica
198
Godina izdanja
2022
Dimenzije
12,5 x 17,5
ISBN
978-954-246-486-3

Fiksni tečaj konverzije: 1 EUR = 7.53450 kn