Trauma - nevidljiva epidemija | Paul Conti | Knjižara Ljevak

.

.

Trauma - nevidljiva epidemija | Knjižara Ljevak

Trauma - nevidljiva epidemija

Cijena: 18,90 EUR
Količina
Broj nagradnih bodova koje ćete ostvariti kupnjom jednog proizvoda: 1.

Možete li zamisliti bolest koja doslovce mijenja vaš mozak, uzrokuje promjene u ponašanju, emocionalnu i fizičku bol, a prenosi se na vašu djecu i unuke? Zvuči nezamislivo, no ona je tu od pamtivijeka. Širi se poput virusa, nevidljiva je i podmukla, i zove se – trauma. Svatko je od nas pogođen njome – težom ili lakšom, pogubnijom ili manje štetnom. Svatko od nas prisiljen je nositi se sa svojom tugom, bijesom, strahom i nesigurnošću. No znamo li odakle takvi osjećaji izviru? I možemo li otkriti gdje smo ranjeni?

U knjizi Trauma – nevidljiva epidemija psihijatar i psihoterapeut dr. Paul Conti jasno i jednostavno objašnjava mehanizme prema kojima ona funkcionira, njezine uzroke i posljedice. Uz konkretne upute za brigu o sebi i prikaze najnovijih znanstvenih istraživanja, u njoj se nalaze i iznimno zanimljive priče iz Contijeve kliničke prakse, koje vam mogu pomoći da zacijelite i budete doista slobodni.

Neću vam pričati što smo sve prošli zajedno. No reći ću vam ovo: Paul je bijeli liječnički mantil nosio samo kada je morao, kako bi me ponekad podsjetio da je liječnik. Većinu vremena, i to zajedničkim dogovorom, Paul je sa mnom razgovarao kao s bilo kojim drugim čovjekom, ulijevao je povjerenje i sigurnost. Mislila sam da se neću moći oporaviti, no tijekom tog procesa naučili smo mnogo toga jedno od drugoga. Danas mogu potvrditi da mi je taj čovjek spasio život, učinio ga vrijednim življenja. No što je najvažnije od svega, pomogao mi je iznova pronaći sebe.

Lady Gaga

Trauma pogađa mnogobrojne pojedince i obitelji, a Paulova knjiga nudi razumne i jednostavne odgovore shvatljive svima. U ovome djelu autor iznosi jedinstven pogled na stvari, strpljivo i mudro objašnjava problematiku koju su mnogi medicinski stručnjaci godinama zanemarivali. Svi koji su ikada doživjeli traumatično iskustvo ili neku drugu vrstu psihološkog stresa, kao i stručnjaci u toj oblasti, trebali bi pročitati ovu knjigu.

Tommy Hilfiger, poduzetnik, autor i filantrop

Kad god imam pacijenta sa složenom poviješću bolesti i mnogobrojnim ranijim dijagnostičkim procjenama, za pomoć se obraćam Paulu, koji me naučio detektirati temeljno traumatsko iskustvo u životu takve osobe. Paule, moji pacijenti i ja od srca ti zahvaljujemo što si me podučio kako biti boljim liječnikom.

dr. Bernard Kruger, onkolog i suosnivač privatne klinike Sollis Health

Podaci

Nakladnik
HENA COM
Uvez
Meki uvez
Jezik
hrvatski
Broj stranica
200
Godina izdanja
2023.
Dimenzije
15 x 21,5 cm
Prevoditelj
Maja Ručević
ISBN
9789532594492