Neka se djeca igraju | Pasi Sahlberg, William Doyle | Knjižara Ljevak

.

.

Neka se djeca igraju | Knjižara Ljevak

Neka se djeca igraju

Kako će više igre učiniti naše škole boljima i pomoći djeci napredovat

Cijena: 22,00 EUR
Količina
Broj nagradnih bodova koje ćete ostvariti kupnjom jednog proizvoda: 2.

Igrajući se, djeca istražuju, otkrivaju, doživljavaju neuspjehe i uspjehe, druže se i napreduju. Igra je ključna za stjecanje vještina i sposobnosti koje su potrebne za uspjeh učenika – kreativnosti, inovativnosti, timskog rada, pozornosti, otpornosti, izražavanja, empatije, koncentracije… Stručne organizacije poput Američke akademije pedijatara, Nacionalne akademije znanosti i Centra za kontrolu bolesti slažu se da su igra i tjelesna aktivnost ključni temelji za sretno djetinjstvo, akademski uspjeh i stjecanje vještina potrebnih za život. No u današnje je doba igra u dječjem obrazovanju zamijenjena standardizacijom, stresom i prisilnom tjelesnom suzdržanošću, a to šteti učenju. U knjizi Neka se djeca igraju finski pedagog i znanstvenik Pasi Sahlberg te Fulbrightov stipendist William Doyle zagovaraju model u kojemu djeca napreduju u školama koje znaju prepoznati nevjerojatnu moć igre i omogućiti svim školarcima da više uživaju u tjelesnim i intelektualnim igrama.

Tijekom pisanja ove knjige Sahlberg i Doyle putovali su diljem svijeta, proučili više od 700 istraživačkih studija i intervjuirali više od 50 vodećih svjetskih stručnjaka za obrazovanje. Knjiga Neka se djeca igraju nudi uvid u eksperimente temeljene na igri koji se trenutačno provode diljem svijeta, od Kine, Singapura i Škotske do sjevernog Teksasa i Oklahome, te obećavajuće rezultate tih hrabrih novih pristupa. Čitatelji će u knjizi pronaći poziv na promjene i vodič za ostvarivanje tih promjena u vlastitim sredinama.

»Knjiga Neka se djeca igraju trebala bi biti u rukama svakog nastavnika, roditelja i donositelja obrazovnih politika koje utječu na život djece kojoj su namijenjene. Sahlberg i Doyle jasno artikuliraju i zahtijevaju da se probudimo i konačno priznamo da djeca imaju temeljno pravo na igru u školi. Ovo je uvjerljiva vizija moći igre koja nudi prijedloge što možemo učiniti kako bismo omogućili igri da izađe s popisa ugroženih vrsta i vrati se u sve škole diljem svijeta.«

- MICHAEL J. HYNES, nadzornik škola za školski okrug Patchogue-Medford, New York

Podaci

Nakladnik
Školska knjiga
Uvez
Tvrdi uvez
Jezik
hrvatski
Broj stranica
304
Godina izdanja
2023
Dimenzije
14.8 x 23
Prevoditelj
Ivona Grgurinović
ISBN
9789530517806