Otvoreno o svemu - Papa Franjo - Knjižara Ljevak

.

.

Otvoreno o svemu

Otvoreno o svemu

Iskreni odgovori na izravna pitanja

Cijena: 12,50 EUR
Količina
Broj nagradnih bodova koje ćete ostvariti kupnjom jednog proizvoda: 1.

Ovo neočekivano i jedinstveno djelo pape Franje pod naslovom Otvoreno o svemu - iskreni odgovori na izravna pitanja knjiga je u kojoj papa odgovara na najrazličitija i vrlo izravna pitanja jednostavnih i prostodušnih ljudi koje je okupila udruga Lazar, posvećena radu sa siromasima. Osim u živome razgovoru, pitanja za papu Franju pristizala su i iz cijeloga svijeta. Nižu se tako pitanja djece iz sirotinjskih četvrti Brazila, žena iz indijskih ravnica, mladih iz iranskih pustinja, američkih beskućnika, prostitutki iz Azije, madagaskarskih obitelji i kršćana čija imena nisu objavljena zbog opasnosti koja im prijeti u njihovim zemljama.

Prvi put jedan papa tako odgovara na pitanja o svojoj plaći, zaljubljenosti, o svojim manama, sumnjama, tjeskobama, o svome ispovjedniku, kao i na pitanja o crkvenome bogatstvu, nepravdi, ratovima, zlu i očaju. Papini odgovori iskreni su i provokativni, onakvi kakve dosada nigdje drugdje nismo imali priliku pročitati.

Ništa u ovoj knjizi nije uljepšano ili ublaženo, nego sve svjedoči o krajnjoj autentičnosti ovoga jedinstvenog dijaloga čija obostrana otvorenost, jednostavnost i iskrenost čine ovu knjigu nadahnjujućom za svakoga čitatelja.

Podaci

Nakladnik
Verbum
Uvez
Meki uvez s klapnama
Jezik
hrvatski
Broj stranica
140
Godina izdanja
2023
Dimenzije
13,5 x 20,5
Prevoditelj
jakob Filić
ISBN
9789532358261