.

.

Sveti Pavao

Cijena: 75,00 HRK
Količina

Sveti je Pavao jedna od najznačajnijih osobnosti u povijesti kršćanstva. Kao Savao iz Tarza snažno je progonio kršćane, ali je susret s uskrslim Kristom na putu za Damask promijenio ne samo njegov život, nego i život prve Crkve, kao i tijek svjetske povijesti. Više nego itko drugi u početcima Crkve, Pavao je spoznao univerzalnu narav kršćanske poruke, postavši "apostol pogana" i "učitelj naroda". Kao ljudski autor pola Novoga zavjeta Pavao je lik kojega ne može previdjeti nitko tko želi razumjeti Isusa Krista i kršćanstvo.

U ovoj su knjizi sabrane kateheze pape Benedikta XVI. o svetome Pavlu, u kojima se slijedi tijek apostolova života, uključujući i njegova misijska putovanja, njegov odnos s drugim apostolima, kao što su sv. Petar i sv. Jakov, te njegovo mučeništvo u Rimu.

Papa Benedikt XVI. također istražuje pitanja kao što su: je li Pavao upoznao Isusa za vrijeme njegova zemaljskoga života i koliko mu je prije obraćenja bilo poznato Isusovo propovijedanje? Je li Pavao iskrivio Isusov nauk? Koja je uloga Isusove smrti i uskrsnuća u Pavlovu nauku? Što možemo usvojiti od Pavlova učenja o svršetku svijeta? Što Pavlov nauk kaže o ulozi vjere i djela s obzirom na spasenje? Što nas Pavao uči o duhovnome životu i molitvi? Sva ova, kao i druga pitanja u knjizi razložena su na jednostavan i svakome razumljiv način budući da su kateheze nastale s ciljem da budu korisne najširemu krugu vjernika.

Podaci

Nakladnik
Verbum
Biblioteka
Posebna izdanja
Uvez
Meki uvez
Jezik
hrvatski
Broj stranica
135
UDK
2
Godina izdanja
2009
ISBN
978-953-235-193-4

Proizvod trenutno nema recenzija korisnika