4000 tjedana - Oliver Burkeman - Knjižara Ljevak

.

.

4000 tjedana

4000 tjedana

Vodič kroz vrijeme za obične smrtnike

Cijena: 16,90 EUR
Količina
Broj nagradnih bodova koje ćete ostvariti kupnjom jednog proizvoda: 1.

Odbacujući uzaludnu modernu fiksaciju na produktivnost, 4000 tjedana čitatelje upoznaje s alatima za izgradnju smislenog života prihvaćanjem konačnosti i suočavanjem sa stvarnosti u ovo malo dragocjenog vremena koje nam je dano.

Prosječan ljudski vijek je apsurdno, uvredljivo kratak. Pod pretpostavkom da doživimo osamdesetu, na raspolaganju imamo nešto više od četiri tisuće tjedana. Nikome ne treba govoriti da nema dovoljno vremena. Opsjednuti smo svojim sve duljim popisom obaveza, pretrpanim poštanskim sandučićima, ravnotežom između posla i privatnog života i neprekidnom borbom protiv svega što nam odvlači pažnju. Preplavljeni smo savjetima o tome kako možemo postati produktivniji i učinkovitiji i trikovima uz čiju ćemo pomoć optimizirati svoje vrijeme. Ali takve tehnike često pogoršavaju stvari. Osjećaj tjeskobne žurbe postaje sve intenzivniji, a dok se trudimo pobijediti u utrci s vremenom, čini se da nam najsmisleniji dijelovi života promiču.

Oslanjajući se na uvide drevnih i suvremenih filozofa, psihologa i duhovnih učitelja, Oliver Burkeman donosi zabavan, duhovit, praktičan i istinski smislen vodič o vremenu i upravljanju vremenom, napisan s uvjerenjem da su svi poznati pristupi toj vještini potpuno zakazali i da se trebamo prestati praviti da nisu.

Podaci

Nakladnik
Znanje
Uvez
Meki uvez
Jezik
hrvatski
Broj stranica
236
Godina izdanja
2023
Dimenzije
13,5 x 20,5
Prevoditelj
Dado Čakalo
ISBN
9789533607610

Fiksni tečaj konverzije: 1 EUR = 7.53450 kn