Žene koje vrište u sebi | Nives Madunić Barišić | Knjižara Ljevak

.

.

-10%
Žene koje vrište u sebi | Knjižara Ljevak

Žene koje vrište u sebi

Cijena: 22,90 EUR
Cijena s popustom: 20,61 EUR

Najniža cijena u zadnjih 30 dana: 22,90 EUR

Količina
Broj nagradnih bodova koje ćete ostvariti kupnjom jednog proizvoda: 2.

Nives Madunić Barišić poput Julije Voznesenskaje bez ideologijske pompe iznosi prividno jednostavnu istinu: ni život ni ljudi nisu samo dobri i zli, a sreću je moguće naći i u najtežim životnim okolnostima.

- Helena Sablić Tomić

Lorna je socijalna radnica, Urša umirovljena harfistica nacionalnog teatra, Tajra psihologinja, a Tina vrlo mlada majka i supruga izložena obiteljskom nasilju. Kada Tina potraži pomoć u Centru za socijalni rad životi ovih četiriju žena počinju se povezivati. Dok Lorna pokušava shvatiti kada i kako joj je vlastiti život iskliznuo iz ruku, Urša se bori s neizdrživim siromaštvom kao većina umirovljenika u Hrvatskoj, Tajra se teško nosi s predrasudama, rasizmom i vlastitim buntovnim karakterom, a najmlađa od njih, Tina, živi izložena svakodnevnom brutalnom fizičkom i verbalnom nasilju svojega svekra i pokušava zaštititi malodobne sinove i još nerođeno dijete. Četiri žene različitih godina, sudbina i osobnosti na stanovitoj životnoj prekretnici slijedom događaja bivaju uvučene u mrežu međuodnosa kroz koje se mijenjaju i konačno oslobađaju.

Podaci

Nakladnik
Naklada Ljevak
Biblioteka
Biblioteka Cicero
Uvez
Tvrdi uvez s ovitkom
Jezik
hrvatski
Ocjena
5
Broj stranica
432
Godina izdanja
2024.
Dimenzije
13,8 x 21
ISBN
9789533557847

Vesna Pavešković,
14.06.2024

Izvrsno

Moćna knjiga. Sve žene bi je trebale pročitati, ali i muškarci da bolje razumiju žene. Toliko suvremena , dirljiva, a najbolje je što u svem tom crnilu ipak ima na neki način sretan završetak.


Da li Vam je recenzija korisna? Prijavi zlouporabu
Nevena,
09.05.2024

Sjajna

Prepoznala sam sebe, mami , baki i svoju kći u ovom romanu. Svakako pokloniti frendici ili mami, ali prvo sebi. Sjajna priča.


Da li Vam je recenzija korisna? Prijavi zlouporabu

Napiši svoju recenziju!