Zbirka konceptualnih zadataka iz fizike - Knjižara Ljevak

.

.

Zbirka konceptualnih zadataka iz fizike

Zbirka konceptualnih zadataka iz fizike

Cijena: 19,77 EUR
Količina
Broj nagradnih bodova koje ćete ostvariti kupnjom jednog proizvoda: 1.

Zbirka konceptualnih zadataka iz fizike" Nikole Poljaka, Filipa Erhardta i Marka Jerčića namijenjena je učenicima, studentima fizike i srodnih studija, ali i nastavnicima i profesorima. Četiri od pet poglavlja ove zbirke pokrivaju gradivo mehanike, elektriciteta i magnetizma, valova i optike te termodinamike, dok peto poglavlje zbirke sadrži zadatke posebnoga tipa (zadaci procjene).

Nastava fizike tijekom cijelog obrazovanja predstavlja problem na više razina, jer se od sudionika traži niz vještina kao što su stvaranje modela, znanstveni pristup, predviđanje rezultata pokusa, no i svladavanje numeričkih problema s pomoću matematičkih alata. Stoga se moderan pristup nastavi fizike koristi konceptualnim zadatcima kako bi produbio razumijevanje fizikalnih zakonitosti i pojava.

Ova zbirka sadržava zadatke koji od čitatelja očekuju da ispravnim korištenjem koncepata fizike na što potpuniji način objasne fizikalne situacije koje se pred njih stave, tj. zadatke koji ne zahtijevaju puku tehničku provedbu. Mnogi zadaci u ovoj zbirci bez sumnje će potaknuti duge i zanimljive diskusije, a mogu poslužiti i kao tema za manji istraživački projekt, demonstracijski eksperiment ili laboratorijsku vježbu.

Podaci

Nakladnik
Školska knjiga
Uvez
Meki uvez
Jezik
hrvatski
Broj stranica
232
Godina izdanja
2022
Dimenzije
17 x 24
ISBN
978-953-0-30898-5