Čakavski harvatski sloovnik - Nikica Uglešić

.

.

Čakavski harvatski sloovnik

Čakavski harvatski sloovnik

mali razlikovni i poredbeni rječnik

Cijena: 189,00 HRK
Količina
Broj nagradnih bodova koje ćete ostvariti kupnjom jednog proizvoda: 0.

Ovaj mali razlikovni i poredbeni rječnik, pisan čakavskim narječjem, donosi veliki broj leksema koji su obrađeni i leksički i gramatički te pružaju jako dobar uvid u leksički sustav Veloga Rata. Abecedno su posloženi te uz svaki leksem ide i primjer iz stvarnoga života što ovaj rječnik čini posebno zanimljivim i vrijednim, a rječniku daje poseban metodološki značaj.

Djelo je primarno namijenjeno studentima hrvatskoga jezika i književnosti, studentima učiteljskih studija, studentima odgojiteljskih studija, učenicima srednjih škola, profesorima hrvatskoga jezika i književnosti, učiteljima, odgojiteljima, kroatolozima, slavistima.

 

„Čakavski harvatski sloovnik“ čakavskome narječju pridaje veći značaj ne samo u zajednici koja govori ovim mjesnim govorom, nego i čakavskome području u cjelini. Djelo je dobrodošlo i na razini cijele Republike Hrvatske jer se upravo ovakvim djelima pokazuje raznolikost i bogatstvo hrvatskoga jezika. Ovako dobro oblikovanih mjesnih rječnika u Republici Hrvatskoj ima jako malo te je time njegov značaj još i veći. Rječnik predstavlja doprinos povijesti jezika, hrvatskoj dijalektologiji, a posebno dijalektološkoj leksikologiji i leksikografiji i još jedan hrabar autorov pothvat s ciljem da se zaboravu otme i za buduće generacije sačuva vrijedan dio hrvatske kulturne baštine.

Podaci

Nakladnik
Element d.o.o.
Uvez
Meki uvez
Jezik
hrvatski
Broj stranica
502
Godina izdanja
2017
ISBN
9789531979290