Hrvatski vladari: Neven Budak

.

.

Hrvatski vladari

Hrvatski vladari

Cijena: 19,90 EUR
Količina
Broj nagradnih bodova koje ćete ostvariti kupnjom jednog proizvoda: 1.

»Vjerojatno svaki povjesničar katkad osjeti potrebu da i sam mašta o osobama o kojima piše, da se pokuša uživjeti u vremena koja su predmet njegova znanstvenog istraživanja i vlastitim fantaziranjem nadopuniti velike crne rupe što nam ih je prošlost namjerila.«
 
Riječi su to iz predgovora nove knjige autora Nevena Budaka koje vjerojatno najbolje opisuju motive zbog kojih se taj veliki domaći stručnjak za hrvatski srednji vijek i glavni stručni savjetnik iznimno uspješnog TV serijala Hrvatski kraljevi odlučio oživjeti neke od najvažnijih likova – knezove, kraljeve i biskupe – i događaje iz najranije hrvatske povijesti kojima je posvetio velik dio svog znanstvenog izučavanja.

Jedanaest romansiranih priča uvrštenih u ovu knjigu – o splitskom nadbiskupu Ivanu, ninskom biskupu Grguru, knezovima Borni, Trpimiru i Mutimiru, kao i o kraljevima Tomislavu, Stjepanu I. Držislavu i njegovim nasljednicima (Svetoslavu Suronji, Krešimiru III. i Gojslavu), Stjepanu III., Zvonimiru te naposljetku o kraju samostalnog hrvatskog kraljevstva – nastajale su u razdoblju od gotovo punih dvadeset godina i »plod su mašte ukorijenjene u stvarnosti«.

Podaci

Nakladnik
V. B. Z.
Uvez
Meki uvez
Jezik
hrvatski
Broj stranica
252
Godina izdanja
2013
Dimenzije
15,5 x 23,5
ISBN
9789533046112

Fiksni tečaj konverzije: 1 EUR = 7.53450 kn