Velika briga malog klokana: Osjećam nemir kad sam odvojen od mame

.

.

Velika briga malog klokana: Osjećam nemir kad sam odvojen od mame

Velika briga malog klokana: Osjećam nemir kad sam odvojen od mame

Cijena: 9,90 EUR
Količina
Broj nagradnih bodova koje ćete ostvariti kupnjom jednog proizvoda: 0.

Mali klokan najviše je uživao u društvu svoje mame s kojom se po cijele dane igrao, šetao i mazio. Jednoga dana tata je predložio da on i mama odu sami na jedan izlet, a da mali klokan prespava kod svoje prijateljice. Klokančić se poveselio tom novom iskustvu, no kad je vidio zabrinuto lice svoje mame, pomislio je kako to nije dobra ideja i da bi se moglo dogoditi nešto strašno. Zato je počeo plakati i nije se želio odvojiti od mame. Trebala mu je pomoć odraslih kako bi povratio osjećaj sigurnosti i mogao uživati u novome iskustvu.

S obzirom na uzrok, razlikujemo više vrsta anksioznosti, a u ovoj slikovnici upoznajemo malenog klokana koji pati od separacijske anksioznosti. Ovdje ne govorimo o razvojno prikladnom strahu od odvajanja koji se javlja između 6 i 12 mjeseci starosti, već na stanja kada je separacijska anksioznost toliko intenzivna da izaziva značajan stres kod djeteta kada je odvojeno od bliskih osoba ili doma.

Anksiozno dijete pokazivat će intenzivnu uznemirenost i kontinuiranu zabrinutost da će se nešto loše dogoditi njemu ili članovima obitelji te će odbijati stvarno i zamišljeno odvajanje. Priča i savjeti za roditelje u ovoj slikovnici pomažu cijeloj obitelji razumjeti uzroke, uvjerenja, osjećaje i ponašanja koji prate anksioznost te daju osnovne savjete kako se nositi s ovim stanjem.

Podaci

Nakladnik
Evenio
Uvez
Meki uvez
Jezik
hrvatski
Broj stranica
24
Godina izdanja
2024
Dimenzije
22 x 22
ISBN
9789533850207