Mali princ - Antoine de Saint - Exupery - Knjižara Ljevak

.

.

Mali princ

Mali princ

Cijena: 12,90 EUR
Količina
Broj nagradnih bodova koje ćete ostvariti kupnjom jednog proizvoda: 1.

Prvi put objavljen 1943. godine, Mali princ Antoinea de Saint-Exupéryja postao je klasična filozofska bajka za mlade i stare, kao i globalni izdavački fenomen – prodani su deseci milijuna primjeraka diljem svijeta i preveden je na više desetaka jezika.

Priča je to koja dira srca mnogih čitatelja i trajno ostaje u njima. Kroz čarobno putovanje maloga princa s planeta na planet, gdje susreće razne likove, Saint-Exupéry istražuje duboke teme ljubavi, prijateljstva, usamljenosti i smisla života. Na svojim putovanjima mali princ susreće niz odraslih osoba: uobraženog čovjeka, poslovnog čovjeka, geografa i druge. Kroz te susrete autor daje kritiku društva koje je opsjednuto bogatstvom, moći i površnosti.

Neki od važnijih likova koje mali princ susreće su ruža, ali i lisica, koja ga uči pravom značenju ljubavi i prijateljstva: „Samo se srcem jasno vidi. Bitno je oku nevidljivo.” I tako shvaća da prava sreća ne leži u materijalnom bogatstvu ili svjetovnim težnjama, nego u odnosima koje njegujemo i ljepoti koju nalazimo u jednostavnosti.

U knjizi su i čarobne autorove ilustracije koje prekrasno nadopunjuju priču. Njegovi nježni akvareli oživljavaju likove te potiču čitatelja da istinski uroni u priču. Mali princ puno je više od dječje knjige, to je duboko promišljanje o ljudskom životu. Njegova trajna popularnost i univerzalne teme osigurale su mu mjesto književnog klasika koji i dalje inspirira generacije čitatelja diljem svijeta.

Podaci

Nakladnik
V. B. Z.
Uvez
Tvrdi uvez
Jezik
hrvatski
Broj stranica
116
Godina izdanja
2024
Dimenzije
16,5 x 21,5
Prevoditelj
Sandra Karić
ISBN
9789535207047