Pustolovine Toma Sawyera - Mark Twain - Knjižara Ljevak

.

.

Pustolovine Toma Sawyera

Pustolovine Toma Sawyera

Cijena: 14,90 EUR
Količina
Broj nagradnih bodova koje ćete ostvariti kupnjom jednog proizvoda: 1.

Roman Pustolovine Toma Sawyera autora Marka Twaina njegovo je najpoznatije djelo i omiljeno dječje štivo u kojem je pisac opisao svoje dječačke doživljaje. Prati pustolovine nestašnog dječaka Thomasa Sawyera i njegov odnos s obitelji, prijateljima i ostalim stanovnicima mjesta zvanog St. Petersburg, koje uvelike podsjeća na Twainovo rodno mjestašce. Taj snalažljivi dječak upada u razne probleme, ali se svaki put uspješno iz njih izvlači. Njegova znatiželja i nestašluk često rade probleme tetki Polly, koja se brinula o njemu.

Twain je smatrao da dječja književnost mora biti i zabavna. Humor koji pisac koristi povezan je s njegovim stvarnim djetinjstvom koje je proveo na obali rijeke Mississippi.

Mark Twain ovaj je roman s ljubavlju posvetio svojoj supruzi. Odlučio je zapisati pustolovine koje su doživljavali njegovi školski prijatelji, a često i on sâm. Twain će za Toma Sawyera reći da je spoj dvojice dječaka koje je poznavao, a knjigu je namijenio uglavnom za razonodu dječacima i djevojčicama. Međutim, nadao se da se ovog djela neće odreći ni stariji, jer im može poslužiti kao podsjetnik na ono što su nekada bili, osjećali, mislili i govorili. Knjiga Pustolovine Toma Sawyera doživjela je velik uspjeh, a i dan-danas je rado čitana dječja lektira.

Podaci

Nakladnik
V. B. Z.
Uvez
Tvrdi uvez
Jezik
hrvatski
Broj stranica
336
Godina izdanja
2024
Dimenzije
16,5 x 21,5
Prevoditelj
Tanja Radmilo
ISBN
9789535207030