Iskoristite mozak najbolje što možete - J. Bolte Tylor - Knjižara Ljevak

.

.

Iskoristite mozak najbolje što možete

Iskoristite mozak najbolje što možete

Otkrijte svoje intelektualne i emocionalne potencijale i pronađite unutarnji mir

Cijena: 18,90 EUR
Količina
Broj nagradnih bodova koje ćete ostvariti kupnjom jednog proizvoda: 1.

„Unutarnji mir udaljen je samo jedan otkucaj srca, samo jednu misao, i svaki čovjek može do njega doći uz pomoć svoga mozga.“

Kombinirajući neuroanatomiju i psihologiju, ugledna američka neuroznanstvenica dr. Jill Bolte Taylor u ovoj revolucionarnoj knjizi predstavlja potpuno novo gledište o funkcioniranju našeg mozga. Dugo se vjerovalo da je desna polutka mozga naš emocionalni dio, a da je lijeva zadužena za racionalno razmišljanje. Sada neurozna­nost dokazuje da stvari nisu tako jednostavne. Naime, naše emo­cionalno limbičko tkivo jednako je raspoređeno na obje polutke. Stoga svaka polovica mozga sadrži i emocionalni i razmišljajući dio. Sve što mislimo, osjećamo ili radimo ovisi o stanicama mozga koje obavljaju te funkcije.

U svojoj prvoj knjizi dr. Taylor je opisala kako se suočila s teškim oblikom moždanog udara koji ju je zadesio u naponu životne sna­ge. Tada je stekla jedinstvene uvide u funkcioniranje ljudskog moz­ga, a u godinama koje su uslijedile nastavila je istraživanja. Došla je do spoznaje da u mozgu postoje četiri različite skupine stanica koje utječu na naše doživljaje i oblikuju našu osobnost. Svaki od četiri karaktera, kako ih je nazvala, potiče rad određene skupi­ne stanica koje se u našem tijelu osjećaju jedinstveno i svaki ima određena umijeća, emocije i misli, a dr. Taylor nam na vrlo slikovit način objašnjava kako ih možemo prepoznati u sebi i kod drugih, kako međusobno surađuju i kako ih svjesno možemo kontrolirati.

Upoznajte svoje karaktere, pratite ih u svakodnevnom životu i naučite ih prepoznati i povezivati se s njima. Potaknite ih da me­đusobno komuniciraju, iskoristite njihovu snagu i odaberite pravi karakter za određenu situaciju. To će vam pomoći da se uspješni­je nosite sa svojim emocijama, izgradite kvalitetnije odnose i po­stignete unutarnji mir. Shvatit ćete da u životu postoji moć izbora, a sklad između vaša četiri karaktera koja rade za cjeloviti mozak najbolja su karta za putovanje do dubokog unutarnjeg mira.

Podaci

Nakladnik
V. B. Z.
Uvez
Meki uvez
Jezik
hrvatski
Broj stranica
336
Godina izdanja
2024
Dimenzije
14 x 20
Prevoditelj
Iva Karabaić
ISBN
9789535206835