Dan po dan | Jan Bolić | Knjižara Ljevak

.

.

Dan po dan | Knjižara Ljevak

Dan po dan

Cijena: 14,00 EUR
Količina
Broj nagradnih bodova koje ćete ostvariti kupnjom jednog proizvoda: 1.

Nikada ne znate što vas sutra čeka – kaže Jan Bolić u uvodu svoje knjige „Dan po dan“, opisujući kako se zarazio koronom na samom kraju epidemije, prilikom izleta u Trst.

Korona je prošla, ali ostala je malaksalost, otežano gutanje i dug oporavak od respiratora. Za Jana, bila je to još jedna životna lekcija koja mu je donijela nove spoznaje.

„Vjerujte da će biti dobro. Ne zato što će uistinu biti dobro, nego zato što će vas to ohrabriti da budete snažni“ – poručuje Jan nakon po izlasku iz bolnice, gdje se najviše brinuo kako će završiti novu knjigu i dokumentarac čije je snimanje započelo.

„Nikada se nisam pitao zašto kada bi mi se nešto dogodilo. Na taj zašto ne postoji odgovor. Kada bih se pitao zašto baš ja bolujem od spinalne mišićne atrofije tip 2, od sebe bih radio žrtvu i život bi mi bio agonija,“ piše Jan u svojoj knjizi, dokazujući kako je razvio veliku unutarnju snagu i kako svoje spoznaje i mudrost velikodušno dijeli s drugima.

Jan Bolić je želio biti pisac – i postao je pisac. Želio je pisati krimiće i svijetu poslati poruku o svojem sazrijevanju i svojoj bolesti – napisao je dosad dva krimića i dvije knjige ispovjedne proze, nakon zbirke poezije „Trenutci“ i prozno poetske zbirke „Može biti lijepo“.

„Nikada nisam sanjao male stvari. Zašto sanjati male stvari kad svatko zaslužuje sanjati veliko,“ piše Jan Bolić u svojoj novoj knjizi. No, iako sanja velike stvari, raduju ga male stvari pohranjene u njegovom srcu – zvjezdano nebo kada osluškuje treptanje zvijezda, kava u najdražem baru, gutljaj šampanjca, fotografiranje za društvene mreže, čitanje, filmovi, kišna popodneva…

Knjigu „Dan po dan“ Jana Bolića preporučuju Anđa Marić i Natko Beck. Anđa Marić kaže da je Jan Bolić „svjetlosni radnik i sakupljač ljepote života, koji je došao na ovaj svijet zato da bi nas naučio vidjeti ljepotu u svemu, podignuo razinu svjesnosti, empatije i promijenio perspektivu na život.“

„U knjizi 'Dan po dan' vrlo zrelo, ranjivo i na samo njemu svojstven lagan način govori o teškim i tužnim trenucima koje je alkemičarski pretvorio u ljepotu i mudrost koja te nakon čitanja ostavlja plemenitijim.

Kada upoznate Jana zauvijek ćete ga doživljavati kao velikog pristupačnog frajera s kojim se volite družiti na nekom koktelu, ili u sitne sate online pričati o muzici ili nekim životnim mudrostima“ – napisala je Anđa Marić. „Kako možeš biti tako mlad, a prosipati toliko života u svojim tekstovima? – pita Jana Natko Beck u svojoj preporuci.

„Čitajući 'Dan po dan' svakom stranicom osvijestio sam nešto važno - neke stvari kojih sam svjestan, neke sam ponovno otkrio, a neke tek prvi put uvidio.

Jan Bolić je izvor motivacije, skromnosti, radosti, ljubavi i ljubaznosti, ukazuje nam na ljudskost i poput bistre vode nekog planinskog potoka oplemenjuje našu stvarnost. Ovo je jedna od onih trajnih knjiga, koje valja čitati opet i opet i iznova učiti o sebi i o nama. Hvala ti, Jan.“ – napisao je dr. Natko Beck, prvi liječnik-influencer.

Podaci

Nakladnik
Beletra j.d.o.o.
Uvez
Meki uvez s klapnama
Jezik
hrvatski
Broj stranica
200
Godina izdanja
2023.
Dimenzije
0x21x14.5cm
ISBN
9789538209550