Društvo za književnost i pitu od krumpira... | Knjižara Ljevak

.

.

Društvo za književnost i pitu od krumpira s Guernseyja

Cijena: 17,50 EUR
Količina
Broj nagradnih bodova koje ćete ostvariti kupnjom jednog proizvoda: 1.

London, 1946. Dok se Engleska polako oporavlja od posljedica rata, Juliet Ashton, uspješna mlada spisateljica, razmišlja o temi za svoj sljedeći roman . Ne sluti da će joj nadahnuće doći iz male britanske enklave, s otoka Guernseyja. Jednoga dana odande joj posve nenadano stiže pismo gospodina Dawseyja Adamsa.

On je slučajno kupio antikvarni primjerak knjige koja je nekoć pripadala njoj te se njih dvoje, potaknuti zajedničkom ljubavlju prema čitanju, počnu dopisivati. Kada joj Dawsey otkrije da je član čitateljskog kluba neobičnog naziva, Društvo za književnost i pitu od krumpira, osnovanog u teškim danima njemačke okupacije, Juliet obuzme želja da više sazna o Društvu te upozna i ostale njegove članove. Uskoro će se između nekolicine simpatičnih i pomalo osebujnih članova Društva i Juliet razviti intenzivna prepiska.

Njihova pisma, premda otkrivaju mnoge nedaće s kojima se Guernsey suočio tijekom rata, nerijetko su prožeta humorom. Fascinirana tim ljudima, Juliet odluči da je vrijeme za posjet Guernseyju…

Pisan u epistolarnoj formi, roman Društvo za književnost i pitu od krumpira s Guernseyja mudra je i duhovita knjiga o prijateljstvu i nevjerojatnoj moći pisane riječi da pruži nadahnuće, životnu snagu i utjehu u najmračnijim trenucima te poveže ljude različitih ukusa, kultura i uvjerenja.

Odmah po objavljivanju 2008. godine doživio je svjetski uspjeh te je otada preveden na mnoge jezike, a po njemu je snimljen i istoimeni film.

Podaci

Nakladnik
Sonatina
Uvez
Meki uvez s klapnama
Broj stranica
320
Godina izdanja
2023
Dimenzije
0x21.6x14cm
ISBN
9789538400162

Fiksni tečaj konverzije: 1 EUR = 7.53450 kn