Oliver – Trag u beskraju - Zlatko Gall- Knjižara Ljevak

.

.

Oliver – Trag u beskraju (2. izdanje)

Cijena: 19,90 EUR
Količina
Broj nagradnih bodova koje ćete ostvariti kupnjom jednog proizvoda: 1.

O KNJIZI

Povodom 5. godišnjice odlaska Olivera Dragojevića poznati splitski novinar Zlatko Gall upravo objavljuje 2. izdanje njegove dosad najopsežnije biografije „Trag u beskraju“. Kao vrhunski poznavatelj opusa, lika i djela legendarnoga splitskoga pjevača Gall u knjizi daje cjelovit, sveobuhvatan prikaz Oliverova života i karijere, spominju se i manje poznati detalji iz njegova života, a navedena je i cjelokupna njegova biografija.

Tu su i vrlo rijetko ili nikad dosad objavljene Oliverove fotografije. I kao novinar i kao Oliverov prijatelj, od uvodnog poglavlja „Velu Luku ne zaboravi“ do završnih „Tišina i beskraj mora“ te „Epiloga“, Zlatko Gall svakoga tko je volio Oliverove pjesme, njegove izvedbe i njegov poseban glas i „Dalmaciju u njemu“, približava velikom pjevaču najbliže što je moguće.

Knjigu „Oliver - Trag u beskraju“ objavljuje nakladnička kuća Media Bar. Urednik izdanja je Neven Kepeski, a art director Tomislav Šiptar.

O KNJIZI SU REKLI…

„Životna priča i temeljita biografija pedesetogodišnje karijere Olivera Dragojevića, najpoštovanijeg Glasa ovih prostora iz pera Zlatka Galla doajena kritičke misli i pop-kulturne perjanice glazbene epohe koja spaja 2. i 3. milenij... Obavezno je to štivo za svakog koga imalo dotiču kantilene i rime naše svakodnevice.“

Siniša Škarica, glazbeni publicist i glazbeni urednik, Croatia Records

„Zlatko Gall se svojim opservacijama dotakao najvažnijih mjesta Oliverove karijere, ključnih pjesama i albuma (i dobrih i loših), prvih festivalskih uspjeha, glazbeničkih dilema, no osnovna vrijednost biografije leži u puštanju Olivera i njegovih članova obitelji i najbližih prijatelja da opišu kako Oliver funkcionira tamo gdje ga ne vidimo – za bilijarskim stolom, na barci, u Veloj Luci, u ribolovu, u 'malomišćanskoj' siesti… Gall je time ispoštovao jednu od tradicija po kojoj biografske knjige pop i rock zvijezda prije svega trebaju osvijetliti život i lik, a tek potom djelo glazbenika o kojima se piše.“

Aleksandar Dragaš, Jutarnji list

„Knjiga Zlatka Galla o Oliveru Dragojeviću, kao i one o Gibonniju i splitskoj dici, daju zaokruženu sliku o 'splitskom điru' i sceni koja je ključnim protagonistima definirala bitno širi prostor. Radi se o revalorizaciji lokalnih specijaliteta s 'nacionalnom koncesijom'. Probojnost splitske glazbene scene i domet njenih najistaknutijih protagonista toliko su odredili stanje na cjelokupnom hrvatskom i nekad jugoslavenskom glazbenom teritoriju, da je temeljito pisanje o imenima poput Olivera mogućnost da se prevrednuje tema i ponekad podcjenjivački odnos rokerskog glazbenog 'sjevera' prema zabavnjačkom 'jugu'. Olivera su voljeli mnogi, ali još je više toga što o njemu mnogi i danas ne znaju no mogu saznati u ovoj knjizi.

“ Hrvoje Horvat, Večernji list

O ZLATKU GALLU

Zlatko Gall, novinar, glazbeni kritičar i publicist, rođen je 1954. u Splitu jedva koji mjesec poslije „rođenja“ rock & rolla i nastanka znamenitih Elvisovih snimaka u “Sun“ studiju Sama Phillipsa u Memphisu. Okorjeli je diskofil, vinyl-junkie, foodie sklon kuhanju te pisac opće prakse trajno određen i „južnjačkom utjehom“ i zvucima „vatrenih ulica“.

Podaci

Nakladnik
Media bar d.o.o.
Uvez
Meki uvez
Jezik
hrvatski
Broj stranica
256
Godina izdanja
2023.
Dimenzije
13 x 21 cm
ISBN
9789538357169

Fiksni tečaj konverzije: 1 EUR = 7.53450 kn