Komplet: Vilinska učilica, Vilinska crtalica - Knjižara Ljevak

.

.

Komplet: Vilinska učilica, Vilinska crtalica

Komplet: Vilinska učilica, Vilinska crtalica

Cijena: 15,93 EUR
Količina
Broj nagradnih bodova koje ćete ostvariti kupnjom jednog proizvoda: 1.

Kupnjom kompleta uštedite 20kn na knjige Vilinska učilica i Vilinska crtalica.

„Vilinska učilica“ do sada je mnogobrojnim mališanima olakšala prijelaz iz vrtića u školu, razvijajući i unaprjeđujući njihove verbalne sposobnosti, pomažući im da praktično prevede u pojmovno. Uspjeh tih nastojanja potvrđuje njezino već treće izdanje. Svako dijete treba prijeći razvojni put od konkretnog, praktičnog mišljenja ka pojmovnom, apstraktnom mišljenju. Kako je iskustvo preduvjet razumijevanju, poticajna životna sredina nepresušni je izvor manipulativnih, opažajno-praktičnih, spoznajnih i adekvatnih govornih aktivnosti. Spoznajni listići omogućuju djetetu da pokaže stečena znanja pri rješavanju zadataka, da vježba, usvaja nove pojmove i jezične izraze, sluša upute i razvija usredotočenost, te da se osjeća uspješno. Uz to mu daju mogućnost da rješava jednostavne misaone zadatke i praktično pretoči u pojmovno.

Riječi stručnjaka:

Radni listići „Vilinska učilica“ sadržavaju brojne zadatke koji obuhvaćaju širok raspon elemenata spremnosti za školu. Djetetu omogućuju da na zabavan način i kroz bliske teme stječe potrebna znanja i vještine. Ponuđeni su zadatci različitih težina pa počevši učiti od jednostavnijih i obnavljajući već postojeća znanja, dijete ima mogućnost svladavati sve kompleksnije zadatke. Roditeljima nude uvid u neke od zahtjeva koji se postavljaju pred njihovo dijete. Također im omogućuju aktivno uključivanje u pripremu djeteta za školu – kroz zajedničko rješavanje zadataka i proširivanje naučenog na svakodnevna iskustva u sigurnosti obiteljskog okruženja. Odgajateljima omogućuju jasan pregled ciljeva koji su važan ishod rješavanja pojedinih zadataka. Dobar su poticaj za nastavak rada na tim ciljevima i njihovo promišljanje kroz aktivnosti u odgojnoj skupini.

- Dobrila Zvonimira Paulić, diplomirana psihologinja

"'Vilinska crtalica uz radne listove upotpunjuje pripremu za školu vježbama grafomotorike. Dijete ima priliku raditi na zadatcima koji su mu smisleni, zabavni i bliski svakodnevnom životu. Vježbe su uređene po složenosti i autorice su istaknule vještine koje se pomoću njih uvježbavaju. Također, u uvodnom dijelu daju odličan pregled ostalih aktivnosti iz svakodnevnog života koje pomažu u pripremi za školu.'' - Dobrila Zvonimira Paulić, diplomirana psihologinja

„Vilinska crtalica“ do sada je mnogobrojnim mališanima olakšala prijelaz iz vrtića u školu, pripremajući njihove grafomotoričke sposobnosti, pomažući im proširiti vokabular, kao i razviti njihovu strpljivost i koncentraciju. Uspjeh tih nastojanja potvrđuje njezino već treće izdanje. „Vilinska crtalica“ nastojala se što više prilagoditi djetetovoj životnoj sredini, pronaći što bolje i prepoznatljivije primjere, kao uzorak za određenu vrstu crta te je na početku svakog listića naznačeno smo što bi se moglo s djetetom procjenjivati. Grafomotorički listići i vježbe urađeni su po složenosti, odnosno razvojnim karakteristikama dobi, pa ih ne treba preskakati. Razvija se sigurnost i preciznost pokreta ruke za početno pisanje: ujednačenim pritiskanjem olovke poboljšava se kontinuitet crte te se ispravlja loša kontrola crte: isprekidanost, crtkanje, krivudavost. Razvija se zapažanje: uočavanje i ispravno precrtavanje uzorka – u školi će to biti slova.

Razvija se prostorno uočavanje: snalaženje na papiru: unutar omeđene površine, od-do, u smjeru prema uputi, između prepreka. Obogaćuje se pojmovni jezik: pojmove ravno, koso, vodoravno, kružno, ovalno i druge koje mi odrasli upotrebljavamo pri uputama, dijete crta – jer dijete uči čineći, a s vremenom će ih usvojiti i prihvatiti kao dio svoga rječnika. Razvijaju se i neke važne osobine ličnosti: urednost, strpljivost, pozornost (koliko dugo može i kako), samopouzdanje (sve sam bolji, sve sam uspješniji), mjerodavnost (ja to mogu / znam, to je moj zadatak koji ću izvršiti). Važna su i potrebna priprema za školu: crta je osnovni element crteža, obrisna crta, te element brojki i slova.

Podaci

Nakladnik
Naklada Ljevak
Uvez
Spiralni uvez
Jezik
hrvatski
Broj stranica
111 + 58
Godina izdanja
2022
Dimenzije
21 x 29,5
ISBN
4090101780815

Fiksni tečaj konverzije: 1 EUR = 7.53450 kn